2.3 C
De Bilt

Grootschalige aanpak kunstgrasvelden Middelburg

Gemeente Middelburg gaat een groot aantal kunstgrasvelden renoveren. Het gaat om de velden bij Korfbalvereniging ONDO, Korfbalvereniging TOP, de kunstgrasvelden Sportpark VeersePoort en het Cruijff Court. De twee korfbalvelden van ONDO en TOP worden uitgebreid naar drie. Met de renovatie voldoen de velden straks weer aan de normen.

Het werk op de velden van ONDO, TOP en het Cruijff Court start op 24 januari. Het is de bedoeling dat het werk 18 maart klaar is. De velden en het Cruijff Court zijn tijdens de werkzaamheden niet beschikbaar.

Aanpak kunstgrasvelden

De kunstgrasvelden op Sportpark VeersePoort worden in de zomer gerenoveerd, start 20 juni en klaar op 15 juli. Naar verwachting wordt in 2025 het kunstgrasveld bij VV Dauwendaele op sportpark Kruitmolen vervangen en in 2026 bij VV Arnemuiden. Nu al worden hier maatregelen genomen om te voorkomen dat het instrooimateriaal van de velden buiten het veld kan komen. Dit materiaal bestaat nu uit SBR rubber. Bij de renovatie wordt deze vervangen worden door een zo natuurlijk mogelijk materiaal.

Investering van bijna 1,5 miljoen

Wethouder Chris Simons is verheugd met de aanpak. “Sporten blijft belangrijk. Zeker in deze moeilijke tijd willen we deze voorzieningen op peil hebben en houden. We zijn blij dat de gemeente een dergelijke grote investering kan doen.”

De totale renovatie van de sportvelden kost € 1.420.000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio