15 C
De Bilt

Aanpassing waterpeil gebieden Othene, Duiveland en Schouwen.

Middelburg – Het kan zijn dat het waterpeil in de sloot wordt aangepast. Woont u in het buitengebied van de gemeente Schouwen-Duiveland of in het buitengebied van de gemeente Terneuzen? En heeft u rondom uw terrein, perceel en/of erf, waterlopen? Waterschap Scheldestromen heeft het oppervlaktewatersysteem in het buitengebied onderzocht en geanalyseerd.

Meer informatie waterpeil

Het waterschap  presenteert de peilaanpassingen en maatregelen op interactieve kaarten en in filmpjes op de website. Weten of het u ook aangaat? Reageer dan voor 5 oktober 2020 naar het waterschap. Hoe? Kijk op de website www.scheldestromen.nl/PWO

Webviewer

Voor het zo goed mogelijk functioneren van ons watersysteem in het buitengebied hechten we veel waarde aan de input en reacties uit de streek. Door COVID-19 zijn streekbijeenkomsten voorlopig niet mogelijk. Daarom publiceren wij onze informatie op een interactieve manier, zodat wij uw inbreng goed mee kunnen nemen in onze werkzaamheden.

Onder elk gebied, Othene, Duiveland en Schouwen, vindt u een instructiefilmpje waarin we uitleggen hoe u de interactieve kaarten op onze website kunt raadplegen. Daarnaast is er een toelichtend filmpje met de belangrijkste bevindingen per gebied. Heeft u als belanghebbende vragen of reacties? U kunt reageren via het reactieformulier op de website via een link, vermeld onder de drie gebieden. U kunt ook telefonisch contact opnemen via het nummer 088-2461000 of uw vragen/reacties mailen naar peilbesluiten@scheldestromen.nl.

Planvorming Wateropgave

Zorgen voor een juist waterpeil in de sloten en andere watergangen in het gebied is voor inwoners en grondgebruikers van groot belang. In de Planvorming Wateropgave (PWO) werken belanghebbenden uit de streek samen met het waterschap om knelpunten in het watersysteem te signaleren en verhelpen. Bij de analyse is ook zo goed mogelijk rekening gehouden met de verschillende belangen van landbouw, natuur, recreatie, bedrijfsleven en inwoners van een gebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio