10.2 C
De Bilt

Bedrijven in Middelburg onder de loep bij integrale controle

Donderdag zijn bij een aantal bedrijven en locaties in Middelburg door medewerkers van de gemeente, politie, Veiligheidsregio Zeeland en Orionis Walcheren weer gezamenlijke controles gehouden. Deze keer was de controle niet alleen bij bedrijven op bedrijventerrein Arnestein, maar ook bedrijven op andere locaties in Middelburg zijn gecontroleerd. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

Bedrijven scherp houden

“Met deze acties willen we bereiken dat de bedrijven zich houden aan de geldende wet- en regelgeving. Tevens willen we ondermijnende criminaliteit zo onaantrekkelijk mogelijk maken. Door deze acties zorgen we ervoor dat eerlijke bedrijven alle ruimte krijgen om te ondernemen in een stad waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen”, aldus burgemeester Harald Bergmann.

Het was de dertiende controle sinds de start van dergelijke controles in 2018. De voorgaande controles concentreerden zich op bedrijventerrein Arnestein. Deze keer zijn ook bedrijven op andere plaatsen in Middelburg bezocht. Op veel locaties was alles in orde. Dit is in lijn met de laatste controles waarbij ook al minder overtredingen en misstanden zijn geconstateerd. Ondanks het feit dat niet alle ondernemers even blij waren met de controle, kregen de medewerkers van de deelnemende partijen vooral positieve reacties van andere ondernemers en inwoners.

Resultaat controle

Tijdens de controle van gisteren zijn tien locaties onderzocht. Er zijn een aantal overtredingen van de milieu- en bouwregelgeving geconstateerd. De eigenaren krijgen enige tijd om dit te herstellen, waarna er een hercontrole zal plaatsvinden. Naast bovenstaande zaken heeft de controle interessante informatie opgeleverd voor de deelnemende partijen. Deze kan weer worden gebruikt voor nieuwe controles.

Waarop is gecontroleerd?

De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan en milieu- en bouwregelgeving. De Veiligheidsregio controleerde op de brandveiligheid en opslag van gevaarlijke stoffen. Orionis Walcheren keek naar de naleving van de Participatiewet. Tot slot heeft de politie gelet op signalen van ondermijning en heeft opgetreden tegen strafbare feiten.

Ondermijning

Het is een taak van de overheid om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en dat iedereen eerlijke kansen krijgt. De leefomgeving in onze gemeente moet veilig zijn en blijven. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld overtreding van wet- en regelgeving of uitkeringsfraude, is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en hier bij misstanden iets aan te doen. Achter de schermen werken alle overheidspartners samen hier hard aan. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, wanneer er een zichtbare actie is.

Meld Misdaad Anoniem

Ben je op een bedrijventerrein en zie je zelf iets merkwaardigs? Zijn de openingstijden beperkt, lijkt het meer op een ontmoetingsplek of zie je weinig klandizie? Meld het dan bij de politie door te bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio