17.6 C
De Bilt

Benoeming burgemeester Veere

Veere – Mevrouw F.J. (Frederiek) van Doesburg-Schouwenaar (42 jaar) wordt de nieuwe burgemeester van Veere. Op 23 januari 2023 is het Koninklijk Besluit over de benoeming van mevrouw Van Doesburg-Schouwenaar genomen en daarmee is de procedure voor een nieuwe burgemeester van Veere afgerond. De benoeming gaat in op 1 februari 2023.

Benoeming

De installatie van mevrouw Van Doesburg-Schouwenaar zal op 2 februari 2023 tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad plaatsvinden. De burgemeester zal tijdens die bijeenkomst door de commissaris van de Koning, de heer Han Polman, in de raadszaal van het gemeentehuis in Veere worden beëdigd.

Voor haar benoeming in Veere was mevrouw Van Doesburg-Schouwenaar sectorhoofd van het politiedistrict De Baronie binnen de regionale eenheid Zeeland-West-Brabant. Zij heeft tijdens haar loopbaan diverse functies vervuld bij de politie en is daarnaast onder meer raadslid geweest in Gorinchem. 

Mevrouw Van Doesburg-Schouwenaar volgt burgemeester R.J. (Rob) van der Zwaag op, die bij Koninklijk Besluit per 1 februari 2023 eervol ontslag is verleend. Van burgemeester Van der Zwaag wordt tijdens een bijzondere raadsvergadering op 26 januari 2023 afscheid genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio