6.6 C
De Bilt

Bergeenden dood aangetroffen op stranden Vlissingen en Veere

Veere/Vlissingen – Sinds gisteren, maandag 9 augustus 2021, zijn er op diverse stranden in de gemeenten Veere en Vlissingen bergeenden dood aangetroffen. De oorzaak hiervan wordt momenteel onderzocht.

140 bergeenden

Het gaat om zo’n 140 bergeenden die op diverse stranden nabij Vlissingen en op het strand bij Ritthem zijn aangespoeld. En zo’n 60 eenden die op stranden tussen Dishoek en Westkapelle zijn aangetroffen. De eerste melding werd gedaan door de aanwezige strandwacht. Er zijn geen meldingen ontvangen waaruit blijkt dat ook op andere stranden in Zeeland dode bergeenden zijn aangespoeld.

Oorzaak nog onbekend

Omdat de oorzaak op dit moment onbekend is waarom er zoveel bergeenden dood aanspoelen, is een aantal opgestuurd naar het Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) voor nader onderzoek. Dit is een normale procedure. Op dit moment is dus de oorzaak niet duidelijk.

Raak dode eenden niet aan, maar bel

Mochten mensen een dode bergeend aantreffen op de stranden in de gemeenten Veere en Vlissingen, is het advies, uit voorzorg, om deze niet aan te raken of op te pakken. Honden blijven uit voorzorg het beste aan de lijn. Mensen kunnen de vondst melden bij de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) via telefoonnummer 0118 – 58 62 75.

De situatie blijft de komende dagen door beide gemeenten gemonitord. Indien er meer informatie beschikbaar is, zullen zij hier meer over laten weten.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio