6 C
De Bilt

E-mails Berichten over uw Buurt in Middelburg

Vanaf 23 januari 2024 ontvangen inwoners van gemeente Middelburg maximaal één keer per week e-mails van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid. Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid. De bekendmakingen gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere lokale aankondigingen die zich afspelen binnen een bepaalde straal van het woonadres van de ontvanger.

Het doel van deze nieuwe dienst is om mensen actiever te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op hun leefomgeving. Ook wordt het duidelijker hoe inwoners inspraak krijgen of bezwaar kunnen indienen.

Berichten over uw Buurt op MijnOverheid en Overheid.nl

Iemand die het e-mailbericht ontvangt kan deze aanpassen door in te loggen op de website van MijnOverheid. Hier kan diegene instellen hoe vaak die de e-mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Afmelden kan ook via MijnOverheid.

Berichten over uw Buurt bestaat al enige tijd op Overheid.nl als e-mailservice. Gebruikers kunnen hier zelf aangeven voor welk adres ze de bekendmakingen willen ontvangen.

Welkomstmail

De nieuwe dienst start met het versturen van een welkomstmail op 23 januari 2024. De afzender van de e-mail is Overheid.nl. In deze welkomstmail staat duidelijk uitgelegd wat men kan verwachten, op welke wijze de e-mailberichten zijn aan te passen en hoe het afmelden werkt. In de welkomstmail staat ook een verwijzing naar een speciale informatiepagina op Overheid.nl met meer informatie over Berichten over uw Buurt.

Gefaseerde start e-mails

Om er voor te zorgen dat de verzending van de e-mails goed gaat verlopen is ervoor gekozen om gefaseerd, gemeente per gemeente, te starten. Zo kunnen gemeenten van elkaar leren en is het, indien nodig, mogelijk om de service te verbeteren. Gemeente Middelburg start 23 januari 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio