14.8 C
De Bilt

Extra politiecontroles na schietincidenten in Vlissingen

Burgemeester Van den Tillaar heeft vrijdag 17 mei afgesproken met de politie en het Openbaar Ministerie dat er extra politiecontroles zullen worden uitgevoerd in en rond het Middengebied in Vlissingen . Dit is besproken in een extra driehoekoverleg naar aanleiding van het laatste schietincident op vrijdagavond 17 mei 2024.

De afgelopen week is Vlissingen opgeschrikt door meerdere schietincidenten en een steekincident. Het politieonderzoek is nog in volle gang, maar kost tijd door onder andere de vele camerabeelden die beschikbaar zijn. De burgemeester, politie en Openbaar Ministerie hebben afgesproken dat er op korte termijn extra maatregelen worden genomen in en rond het Middengebied in Vlissingen.

Extra politiecontroles

Deze extra maatregelen bestaan onder andere uit extra politiecontroles, waarbij auto’s willekeurig aan de kant worden gezet en worden onderzocht. Daarnaast vinden er extra surveillances in de wijk plaats door politie en BOA’s van de gemeente. Bij de toegangswegen van het middengebied worden matrixborden geplaatst waarop de politiecontroles worden aangekondigd.

Met deze maatregelen hopen gemeente, politie en OM het veiligheidsgevoel bij de inwoners te vergroten en een signaal af te geven richting de daders.

Burgemeester Van den Tillaar: “Het is onacceptabel dat deze incidenten hebben plaatsgevonden. Ze tasten ons gevoel van veiligheid ernstig aan. Omdat ik merk dat inwoners zich zorgen maken, heb ik vanochtend een extra overleg gehad met de politie en het Openbaar Ministerie. Ik vind het goed dat de politie nog meer gaat inzetten op politiecontroles en extra surveillances in de wijk. Daarnaast blijft het lopende onderzoek om de daders op te sporen de hoogste prioriteit krijgen.”

Meld Misdaad Anoniem

De politie roept mensen op zich te melden bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) als zij iets weten of iets hebben gezien met betrekking tot de incidenten van deze week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio