14.7 C
De Bilt

Garageboxen gecontroleerd in Middelburg om ondermijning tegen te gaan

Op donderdag 8 juni zijn een flink aantal bergingen en garageboxen in de gemeente Middelburg gecontroleerd. Hierbij is in een garagebox aan de Radenhove een (motor)scooter aangetroffen met een kenteken van een andere motor. Deze scooter is door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek. De controle was onder leiding van de gemeente met ondersteuning van politie en particuliere speurhonden. De controle van een aantal bergingen van appartementen in de Stromenwijk was met medewerking van Woongoed Middelburg.

Garageboxen regelmatig voor criminele activiteiten gebruikt

Burgemeester Harald Bergmann: “Regelmatig blijken bergingen en garageboxen gebruikt te worden voor andere doeleinden dan waar ze eigenlijk voor zijn bedoeld volgens het bestemmingsplan. Het is niet altijd bekend wat zich precies in de boxen afspeelt. In bepaalde gevallen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar of explosiegevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid.”

Verhuurders weerbaar maken

De controles hebben een altijd dubbel doel. Aan de ene kant het ontdekken en beëindigen van overtredingen en criminele activiteiten en daarmee ondermijning tegengaan. Aan de andere kant het weerbaarder maken van verhuurders. Met pandeigenaren wordt gekeken hoe het nog veiliger kan, door bijvoorbeeld het opstellen van een goed huurcontract. Ook betalingen via de bank en het geen zaken doen zonder dat huurders hun ID-bewijs hebben overlegd, zorgen voor meer inzicht. Tot slot worden verhuurders geïnformeerd over de mogelijkheden tot het melden van vermoedens van overtredingen of crimineel gebruik van locaties. Samen met ondernemers zorgen we hiermee voor een weerbare branche.

Aanpakken en tegengaan van criminele activiteiten

Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunnen worden gemeld bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon staat in voor de anonimiteit. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio