11.9 C
De Bilt

Gedeputeerde aanwezig bij 70ste energietransitie gastles van NME Zeeland

Middelburg Op 9 januari vond de 70ste gastles (van de 140) over de energietransitie plaats op de Regenboogschool in Middelburg. 24 leergierige leerlingen zaten vol ongeduld te wachten op de door NME Zeeland georganiseerde en ontwikkelde les over de Regionale Energiestrategie. De les werd gegeven door gastdocent Kim Reynierse en werd al snel door de leerlingen omgedoopt tot ‘Het Zeeuws Energie Plan’, ‘Strategie’ vonden ze maar stom klinken.

De vijf Natuur en Milieu Educatie centra in Zeeland (NME Zeeland) en de Provincie Zeeland hebben de handen ineengeslagen voor interactieve, beleefbare gastlessen over de Regionale Energiestrategie (de RES) en isolatie. In heel Zeeland worden er maar liefst 140 gastlessen gegeven door opgeleide gastdocenten uit het werkveld. Door deze gastlessen worden kinderen die nu opgroeien op een toegankelijke manier betrokken bij grote opgaven zoals klimaatverandering en energietransitie. Zij zijn immers de duurzame denkers en doeners van de toekomst.

Energietransitie

Gedeputeerde De Bat was uitgenodigd bij de 70ste gastles over energietransitie. Voor de kinderen uit groep 7 was het hierdoor extra speciaal. Net als de voorgaande 69 lessen stippelden de leerlingen in groepjes innoverende ideeën uit, die ze vervolgens pitchte aan de rest van de klas. De ideeën van de kinderen worden meegenomen in de RES 2.0; NME Zeeland verzamelt de komende maanden de beste ideeën die uit de lessen komen.

Een bloemlezing hiervan is straks te vinden op de website van NME Zeeland: www.nmezeeland.nl. Uiteindelijk worden de ideeën gebundeld aangeleverd bij de Provincie Zeeland als inspiratie voor de nieuwe update van de Regionale Energiestrategie. Zo wordt ook de mening van de jongste inwoners van Zeeland meegenomen in de nieuw op te stellen Regionale Energiestrategie.

NME Zeeland heeft de komende tijd nog 70 gastlessen voor de boeg en hoopt op nog meer spraakmakende ideeën. De lessen zijn mogelijk gemaakt door steun van Stichting Zeeuwse Publieke Belangen en de Provincie Zeeland.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio