21.2 C
De Bilt

Gratis advies verduurzaming voor sportaccommodaties Middelburg

Negen sportaanbieders in de gemeente Middelburg hebben de kans gegrepen om gratis verduurzamingsadvies te krijgen. Zij krijgen naast het gratis advies ook begeleiding bij het invoeren van energiebesparende maatregelen op hun accommodaties. Met dit initiatief wil de gemeente Middelburg samen met SportZeeland haar lokale sportclubs ondersteunen bij het verduurzamen van hun faciliteiten. Het doel is te voldoen aan de CO2-reductiedoelstellingen van het Klimaatakkoord én financieel voordeel te behalen door lagere energielasten voor de vereniging.

Verduurzamingstraject

Bij het verduurzamingstraject wordt de sportvereniging door een specialist geholpen. Het begint met het verkrijgen van inzicht in de mogelijkheden en het identificeren van de ambities van de vereniging op het gebied van duurzaamheid. Vervolgens zal de specialist samen met de vereniging een plan opstellen om deze ambities te verwezenlijken.

Voorbeelden van de energiebesparende maatregelen waar sportverenigingen aan kunnen denken zijn:

  • LED verlichting: het vervangen van traditionele verlichting door energiezuinige LED verlichting kan een behoorlijke energiebesparing opleveren.
  • Zonnepanelen: door zonnepanelen te installeren op de daken van de accommodatie kunnen sportverenigingen zelf duurzame energie opwekken.
  • Warmteoplossingen: het toepassen van efficiënte warmteoplossingen, zoals warmtepompen of warmteterugwinning, kan helpen om het energieverbruik te verminderen.

Het streven is om sportaccommodaties gefaseerd te verduurzamen, waarbij de verenigingen hun duurzame doelstellingen kunnen behalen binnen de gestelde periode van het Klimaatakkoord. Hierdoor leveren de sportverenigingen een belangrijke bijdrage aan de vermindering van CO2-uitstoot en het behoud van het milieu.


Daarnaast zal de verduurzaming van de accommodaties leiden tot aanzienlijk lagere kosten voor energie voor de clubs. De vrijgekomen financiële middelen kunnen weer worden geïnvesteerd in sportfaciliteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio