11.9 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Integrale controle met speurhonden in Middelburg

Gisteren hebben medewerkers van de gemeente, politie en Orionis Walcheren weer een integrale controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in Middelburg. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden.

Het doel van de controles is dat de bedrijven zich houden aan de geldende wet- en regelgeving. Een ander doel is het zo onaantrekkelijk mogelijk maken van ondermijnende criminaliteit. Door deze acties wordt er onder andere voor gezorgd dat eerlijke bedrijven alle ruimte krijgen om te ondernemen in een stad waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen.

Het was de veertiende integrale controle sinds de start van dergelijke controles in 2018. Op een aantal locaties was alles in orde, maar er waren ook een aantal locaties bij waar met name op het gebied van milieuregelgeving niet alles in orde was. Wel kan, net als bij de laatste controles die in Middelburg zijn gehouden, worden geconstateerd dat er over het algemeen geen sprake meer is van grote misstanden.

Ondanks het feit dat niet alle ondernemers even blij waren met de integrale controle, kregen de medewerkers van de deelnemende partijen vooral positieve reacties van andere ondernemers en inwoners.

Resultaat integrale controle

Tijdens de controle van gisteren zijn 10 locaties bezocht. Er zijn een aantal kleinere en grotere overtredingen van de milieuregelgeving geconstateerd. Ook werd vastgesteld dat een loods werd gebruikt als slaapplek/woning, terwijl dit niet is toegestaan. De eigenaren krijgen enige tijd om de overtredingen te herstellen waarna er een hercontrole zal plaatsvinden. Tot slot gaat Orionis uitzoeken of 2 personen die werkend zijn aangetroffen een uitkering hebben. Naast bovenstaande zaken heeft de integrale controle wederom interessante informatie opgeleverd voor de deelnemende partijen. Deze kan weer worden gebruikt voor nieuwe controles.

Waarop is gecontroleerd?

De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan en milieu- en bouwregelgeving. Orionis Walcheren keek naar de naleving van de Participatiewet. Tot slot heeft de politie gelet op signalen van ondermijning en gekeken naar strafbare feiten. 

Ondermijning

Het is een taak van de overheid om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en dat iedereen eerlijke kansen krijgt. De leefomgeving in onze gemeente moet veilig zijn en blijven. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld overtreding van wet- en regelgeving of uitkeringsfraude, is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en hier bij misstanden iets aan te doen. Achter de schermen werken alle overheidspartners samen hier hard aan. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, wanneer er een zichtbare actie is.

Ben u op een bedrijventerrein en ziet u zelf iets merkwaardigs? Zijn de openingstijden beperkt, lijkt het meer op een ontmoetingsplek of ziet u weinig klandizie? Meld het dan bij de politie door te bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio