7.8 C
De Bilt

Resultaten integrale mobiliteitscontrole Middelburg, Veere en Vlissingen

Dinsdag 22 november 2022 heeft tussen 13.30 uur en 20.00 uur een grootschalige, integrale verkeerscontrole op Walcheren plaatsgevonden. Er is een flink aantal overtredingen en misstanden geconstateerd. Het was een controle van politie, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Douane, Orionis Walcheren, Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland en de Walcherse gemeenten, met ondersteuning van Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland. De controle vond plaats in de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen.

Controle via ANPR camera’s

Op verschillende locaties op Walcheren werden voertuigen gescand met ANPR camera’s (Automatic NumberPlate Recognition). Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de politie en de Koninklijke Marechaussee de voertuigen naar het parkeerterrein aan Het Zwin in Middelburg, waar ze uitgebreid werden gecontroleerd. Bij 85 voertuigen was iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde.

Belastingdienst

Voor de Belastingdienst zijn meerdere voertuigen ter controle naar de centrale controleplaats gebracht. Hierdoor is voor een groot bedrag aan boetes en naheffingen door de Belastingdienst opgelegd. Dit was onder andere voor openstaande belastingschuld, rijden met handelaarskenteken en rijden met buitenlands kenteken. De Douane controleerde of over bepaalde goederen die in voertuigen werden aangetroffen accijnzen waren betaald.

Douane

Tevens heeft de Douane bij een aantal voertuigen een monster van de diesel genomen om te onderzoeken of er gebruik werd gemaakt van rode diesel (lager accijnstarief), wat niet is toegestaan. Verder werden er door de politie bijna 30 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet tonen van een rijbewijs, het rijden in een onverzekerd voertuig, kinderen vervoeren zonder zitje, rijden zonder gordel en bellen tijdens het rijden.

Politie

Ook had 1 bestuurder een positieve speekseltest waarvoor deze een rijverbod kreeg. Tevens heeft een bestuurder afstand gedaan van een mes en is een geringe hoeveelheid hennep in beslag genomen. Tot slot controleerde de politie 11 brommers/scooters. 3 hiervan kregen vanwege de te hoge snelheid een boete en een zogeheten WOK (Wacht Op Keuren) melding. Dit houdt in dat het voertuig niet aan de wettelijk eisen voldoet en herkeurd moet worden. Er mag in de periode tot herkeuring niet worden gereden op de brommer/scooter.

Deurwaarders

De deurwaarders van de Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland inden voor bijna € 3.000,- aan openstaande gemeentelijke heffingen. Orionis Walcheren gaat bij 4 personen nader onderzoeken of zij recht hebben op de uitkering die zij ontvangen. Tot slot leverde de controle informatie op die door de deelnemende partijen kan worden gebruikt in lopende onderzoeken.

Doel van de controle

Eén van de doelen van deze controle was het zichtbaar aanpakken van fraude en misstanden en daardoor het vergroten van de nalevingsbereidheid onder inwoners en bezoekers van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg. Deze controle vond ook plaats in het kader van de geïntensiveerde aanpak van ondermijnende criminaliteit. Het is een taak van de overheid om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en dat onze gemeenten veilig zijn en blijven.

Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld onverklaarbaar vermogen of witwassen, is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Achter de schermen wordt hier door alle overheidspartners samen dan ook hard aan gewerkt. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen dat er integrale controles worden uitgevoerd. Hierdoor wordt ondermijnende criminaliteit teruggedrongen en verstoord.

Aanpakken en tegengaan van criminele activiteiten is de taak van ons allemaal

We vragen u om vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken te melden. Signalen kunt u melden bij de politie (spoed 112 anders 0900-8844), de gemeente of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier kunnen we samen zorgdragen voor een betere en veiligere woon- werk- en leefomgeving.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio