7.5 C
De Bilt

Inwoners in Middelburg met een laag inkomen gratis met de bus

Vanaf vandaag kunnen Middelburgers met een laag inkomen een aanvraag doen om gratis met de bus te reizen. Zij kunnen het Dal Vrij abonnement van Connexxion aanvragen. Daarmee reizen zij gratis van maandag tot en met vrijdag na 9.00 uur. En op zaterdag en zondag de hele dag. Ook is reizen met de buurtbus gratis.

We vinden het belangrijk dat onze inwoners op pad kunnen gaan. Geld mag geen belemmering zijn. Wij hopen dat onze inwoners meer activiteiten ondernemen als ze er gratis naar toe kunnen. Bijvoorbeeld meer naar familie of vrienden te gaan, (vrijwilligers)werk te kunnen doen of om er op uit te gaan.

Vanaf 15 november is het abonnement bij Orionis Walcheren aan te vragen. Dit gaat via hun website (www.orioniswalcheren.nl). Het abonnement is geldig in de hele provincie Zeeland, de regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Als inwoners buiten deze regio’s reizen, betalen zij de kosten zelf. Dat geldt ook als zij buiten de daluren met de bus gaan.

Proef Middelburg

Het is een proef voor een jaar. In dat jaar vragen wij onze inwoners naar hun ervaringen. Wij vragen na hoe vaak zij met de bus gaan en waar ze de bus voor gebruiken. Dit helpt ons te bepalen of we openbaar vervoer ook na de proef gratis aan blijven bieden.

Vragen of hulp nodig bij de aanvraag?

De meest gestelde vragen en antwoorden staan op www.orioniswalcheren.nl/extra-bij-laag-inkomen/gratis-dal-vrij-abonnement. Mensen die hulp nodig hebben bij de aanvraag, kunnen contact opnemen met de Sociale Cliëntenraad Walcheren (SCW). Zij hebben spreekuren op de volgende momenten:

  • Dinsdag van 12.00 – 14.00 uur: locatie: ZB in Middelburg op het infoplaza
  • Woensdag van 13.00 – 15.00 uur: locatie: kantoor SCW, Mercuriusweg 19 in Vlissingen

Telefonisch contact kan natuurlijk ook. De SCW is te bereiken via telefoonnummer 0118 61 42 99 of via WhatsApp 06 33 612 469.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio