11.5 C
De Bilt

Inwoners Westerzicht kunnen meedenken over de toekomst van de wijk

Vlissingen – Westerzicht wordt klaargemaakt voor toekomstige generaties. De gemeente gaat de openbare ruimte in de wijk opknappen. Zo wordt bijna in de hele wijk de riolering vervangen. Dat is hét moment om de wijk toekomstbestendig in te richten, waarbij ook veel aandacht is voor groen. In elke ontwerpstap van deze herinrichting worden inwoners van Westerzicht op verschillende manieren betrokken. In deze ontwerpfase kunnen bewoners zelfs meebeslissen over het wel of niet opknippen van de buurtontsluitingsweg.

Onderzoeksfase

In 2021 heeft de gemeente informatie opgehaald bij de inwoners van Westerzicht. Vervolgens zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd in de wijk. De resultaten hiervan, inclusief de kansen en knelpunten voor de wijk, zijn verwerkt in de ruimtelijke analyse en te bekijken op www.doemeevlissingen.nl. Op basis van deze analyse zijn de ontwerpprincipes voor de wijk opgesteld.

Van ontwerpprincipes naar een schetsontwerp

Inwoners van Westerzicht kunnen vanaf maandag 12 juni t/m vrijdag 30 juni via www.doemeevlissingen.nl meedenken en meebeslissen over de ontwerpprincipes, voordat de gemeente deze uitwerkt tot een compleet schetsontwerp.

  • Inwoners kunnen in de huidige ontwerpfase op de volgende manieren meedoen:
  • Reageren op de ontwerpprincipes door opmerkingen en ideeën te delen
  • Meebeslissen over het wel of niet opknippen van de buurtontsluitingsweg, door voor of tegen te stemmen
  • Ideeën delen voor het nog uit te werken schetsontwerp

Inloopbijeenkomst Westerzicht maandag 26 juni

Op maandag 26 juni is er een inloopbijeenkomst voor de inwoners van Westerzicht. Tijdens deze bijeenkomst kunnen zij de ruimtelijke analyse en ontwerpprincipes bekijken en meedenken over de aangegeven onderwerpen. De bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum Het Bolwerk. Adres: Lindeijerlaan 8, 4386 EA Vlissingen. Bewoners zijn welkom tussen 16.30 uur en 20.30 uur.

Het vervolg

Met de opgehaalde resultaten gaat de gemeente het schetsontwerp uitwerken. Waar dit kan wordt de inbreng van bewoners meegenomen in het ontwerp. De gemeente verwacht in het 4e kwartaal van 2023 het schetsontwerp te presenteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio