13.8 C
De Bilt

Kazematten Vlissingen blijven gesloten

De Kazematten in Vlissingen, onderdeel van het Zeeuws maritiem muZEEum, blijven ook dit gehele seizoen gesloten. Ze zijn sinds april 2022 niet meer toegankelijk, omdat tijdens een inspectie is geconstateerd dat de muren in een slechtere conditie zijn dan voorheen. De afgelopen periode heeft het waterschap Scheldestromen zeer zorgvuldig en uitgebreid onderzoek gedaan naar de staat van de gewelven. Uit dit onderzoek blijkt dat de Kazematten helaas niet kunnen worden open gesteld.  

Het onderzoek

De onderzoekswerkzaamheden hadden heel wat voeten in de aarde. Het gehele bouwwerk is uitvoerig onderzocht waarbij met name is gekeken naar de veiligheid en het binnenklimaat.  

Veilige constructie Kazematten

De constructie is stabiel, dit betekent dat er geen sprake is van  risico’s voor de veiligheid. Wel is er door de grote watertoevoer kans op vallende stenen. Dit is niet eenvoudig op te lossen: om de watertoevoer tegen te gaan en ervoor te zorgen dat de muren niet verder verslechteren, is een grondige renovatie nodig.  

Het MuZEEum 

Het waterschap wil voorkomen dat er stenen naar beneden vallen terwijl publiek de Kazematten bezoekt. Daarnaast is het binnenklimaat niet prettig vanwege de hoge luchtvochtigheid. We hebben daarom besloten dat het muZEEum het gehele seizoen de deuren van de Kazematten niet kan openen. We begrijpen goed dat dit een teleurstelling is voor het muZEEum, maar andersom is er ook begrip voor de situatie. We zijn daarom in goed overleg. 

Het vervolg 

De komende periode zullen we gebruiken voor nader onderzoek. We nemen de tijd om samen met onze partners te komen tot een zorgvuldige en financieel haalbare aanpak, met als doel om de Kazematten in de toekomst weer open te stellen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio