13.6 C
De Bilt

Kermis Vlissingen op en rondom Bellamypark

Vlissingen – Deze zomer organiseren we weer een Kermis in Vlissingen. Deze zal vanaf vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2023 plaatsvinden in de Vlissingse binnenstad. We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar te organiseren op en rondom het Bellamypark. Ook dit jaar vragen we omwonenden en bezoekers van de Kermis naar hun ervaringen zodat we goed kunnen evalueren en leren voor toekomstige edities.

In 2022 vond de Kermis plaats rond de Jan Weugkade in het Scheldekwartier. Dit was een piloteditie die uitgebreid is geëvalueerd waarna het besluit is genomen om dit prachtige evenement terug te laten keren naar de Binnenstad.

Praktische informatie

  • Woensdag 12 juli vanaf 13.00 uur De opbouw van de Kermis begint
  • Vrijdag 14 juli om 13.00 uur Opening van de Kermis
  • Woensdag 19 juli tussen 12.00-16.00 uur Prikkelarme Kermis
  • Donderdag 20 juli vanaf 22.30 uur Vuurwerk vanaf de Westerschelde, te zien vanuit de hele binnenstad.
  • Zondag 23 juli vanaf 22.00 uur Het afbreken van de kermis

Openingstijden

  • OpeningstijdenVrijdag 14 juli tot en met zaterdag 23 juli van 13.00 tot 24.00 uur.
  • Donderdag 20 juli van 13.00 tot 01.00 uur (i.v.m. vuurwerk).
  • Zondag 23 juli van 14.00 tot 22.00 uur.

Samen evalueren

Uiteraard informeren we omwonenden over de Kermis Vlissingen en we vragen hen om tijdens en na afloop van dit evenement, hun ervaringen met ons te delen. Dat vragen we ook aan (binnenstad)ondernemers en aan diverse instanties zoals de Politie. Vanaf vrijdag 14 juli is het mogelijk om op www.doemee.vlissingen.nl een reactie achter te laten. Zo kunnen we de Kermis Vlissingen 2023 goed evalueren en leren voor toekomstige edities.

Overlast

Ervaring leert dat evenementen zoals deze kunnen zorgen voor overlast. We zijn ons hiervan bewust en we nemen maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Als er tijdens het Kermis Festival Vlissingen overlast wordt ervaren, dan kan hier o.a. melding van worden gedaan via onze website.

Verkeersmaatregelen

Wanneer de kermis is geopend zal de Nieuwendijk zijn gestremd voor verkeer. Boulevard de Ruyter is bereikbaar via het Bellamypark. De verkeersmaatregelen zijn te raadplegen op onze website www.vlissingen.nl/kermis en op onze sociale media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio