15.1 C
De Bilt

Kinderen strijden tegen het water tijdens Battle of the Beach

Vlissingen – Welke kinderen bouwen het sterkste zandkasteel? Daar draait het om in de Battle of the Beach, op dinsdag 12 juni. Waterschap Scheldestromen organiseert dit evenement op het Badstrand in Vlissingen.

Strijd tegen elkaar en het water

Ruim 300 kinderen strijden tegen elkaar en het water. Om 11.00 uur luidt het startsein. Binnen een afgezet vak hebben de 32 teams, bij opkomend water, een uur de tijd om een zo sterk mogelijk zandkasteel te bouwen. Na een uur scheppen en bouwen, zet ieder team een vlag op het hoogste punt. Dan wordt het spannend, het fort dat het langst blijft staan en bestand is tegen de golven, wint de trofee! Rond 13.00 uur wordt het winnende team bekend gemaakt.

Battle of the Beach

Tijdens de Battle of the Beach bouwen kinderen uit groep 6 van Vlissingse basisscholen een zo sterk mogelijk zandkasteel. Het team met het zandkasteel dat het langst blijft staan, wint! Ook worden er prijzen uitgereikt aan het team dat het beste samenwerkt en het team met het creatiefste bouwwerk.

Gastles met uitleg

Als voorbereiding op deze battle kregen de kinderen een gastles in de klas met uitleg over de kracht van het water. Op 12 juni brengen ze aan het strand in de praktijk wat ze hebben geleerd, bouwen hun eigen waterkering en gaan zelf de strijd met het water aan. Het is dan springtij en het water komt extra hoog.

Onder de zeespiegel

Veel Nederlanders zijn zich niet bewust van het water om zich heen. Een groot deel van Nederland ligt onder de zeespiegel, dat lijkt zo normaal. Om te voorkomen dat ons land overstroomt zijn er honderden kilometers dijken en duinen aangelegd langs de Nederlandse kust. Nederland leeft met water en denkt continu na over de waterkeringen. Voldoen ze nog, wat kan er beter en innovatiever en hoe zijn we ook in de toekomst beschermd tegen het water.

Nederland wereldwijd bekend om waterbeheer

Onze kennis en ervaring op het gebied van waterbeheer, zowel technisch als bestuurlijk is wereldwijd vermaard. Waterschappen, rijksoverheid en bedrijven uit de watersector, zoals Van Oord, willen op deze manier kinderen bewust maken wat het betekent om onder de zeespiegel te leven. Door de Battle of the Beach leren kinderen de kracht van het water kennen. Het is een manier om bij de belevingswereld van jongeren aan te sluiten.

Landelijk evenement

Battle of the Beach is een landelijk evenement, dat voor de vijfde keer plaats vindt langs diverse plekken aan de Nederlandse kust. Op 12 juni is de battle in Vlissingen, Noordwijkerhout en Petten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio