13.5 C
De Bilt

Koninklijk werkbezoek aan Douane samen met staatssecretaris De Vries

Koning Willem-Alexander brengt op woensdagmiddag 30 augustus samen met staatssecretaris De Vries van Financiën (Toeslagen en Douane) een werkbezoek aan de Douane op het haventerrein in Vlissingen. Het werkbezoek staat in het teken van de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

Belangrijke taak douane bij bestrijding ondermijning

Ondermijnende criminaliteit heeft een grote impact op de samenleving. Daarom wordt ingezet op de versterking van de aanpak van drugssmokkel. In de haven van Vlissingen onderschept de Douane steeds meer drugs. Zo werd in het eerste halfjaar van 2023 in Vlissingen ongeveer 3.000 kilo cocaïne in beslag genomen. In dezelfde periode vorig jaar ging het om in totaal 2.200 kilo.

Rondleiding

Tijdens een rondleiding in de haven krijgen de Koning en de staatssecretaris uitleg over de aanpak van de smokkel van verdovende middelen via de haven van Vlissingen. Douaniers laten zien hoe containers en pallets gescand worden met een mobiele röntgenscan. Daarnaast is er aandacht voor innovatieve controlemiddelen. Zo bekijken de Koning en de staatssecretaris een nieuwe manier om geursporen uit containers te halen, zodat drugshonden meer containers kunnen controleren.

Ondernemers in het havengebied

Vervolgens gaan de Koning en de staatssecretaris in gesprek met ondernemers die actief zijn in het havengebied over de samenwerking met de Douane en de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Samenwerking met ondernemers speelt een belangrijke rol bij het veilig houden van de haven. Met douaniers spreken de Koning en de staatssecretaris over integriteit en weerbaarheid tegen ongewenste beïnvloeding van (drugs)criminelen.

De Koning brengt met regelmaat werkbezoeken samen met een minister of staatssecretaris. Tijdens deze bezoeken krijgt de Koning aan de hand van concrete voorbeelden te zien welke effecten het beleid van de bewindspersoon heeft in de praktijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio