13.8 C
De Bilt

Voor levendige en duurzame steden zijn vernieuwende initiatieven nodig in Zeeland

Welke plannen helpen de Zeeuwse binnensteden om levendiger en duurzamer te worden? En hoe kunnen cultuurprofessionals en middenstanders samen innovatieve events bedenken waar de stad beter van wordt? Iedereen die hier ideeën voor heeft, kan meedoen met de Vernieuwers Challenge van Creative City Boost Zeeland. De inschrijving opent op 8 december aanstaande en sluit op 10 februari 2023. De twee beste teams gaan hun project uitvoeren met financiële en logistieke steun.

Rol voor cultuurprofessionals en middenstanders in binnensteden

De Vernieuwers Challenge is een oproep voor innovatieve samenwerkingsprojecten voor de Zeeuwse binnensteden. Vanaf 8 december kan iedereen projectplannen indienen voor een cultureel event, expo, installatie of andere productie. Er is geen grens aan de vorm, voorwaarde is wel dat de teams bestaan uit middenstanders en cultuurprofessionals. Deze twee groepen moeten de plannen samen bedenken, uitwerken en uitvoeren. Want als zij hun krachten bundelen, kunnen er mooie dingen ontstaan.

Criteria

De projectplannen moeten vernieuwend zijn en de levendigheid en de duurzaamheid van de binnenstad bevorderen; het uitgangspunt van Creative City Boost. De plannen moeten verder helpen bij een van volgende doelstellingen:

  • Het hoofd bieden aan klimaatuitdagingen.
  • Het ondersteunen van leer- en ontwikkelingsmogelijkheden voor jongeren.
  • Bijdragen aan een inclusieve stad, waar iedereen – ongeacht leeftijd, huidskleur en financiële situatie – zich op zijn plek voelt.
  • Het aantrekkelijker maken van de binnenstad voor nieuwe inwoners en ondernemers.

Donderdag 8 december worden alle criteria bekendgemaakt op www.creativecityboostzeeland.nl.

Inschrijven en selectie

Inschrijven kan vanaf 8 december via het inschrijfformulier op bovenstaande website. Inschrijving sluit op 10 februari 2023. Donderdag 2 maart 2023 kiezen een technische selectiecommissie en een inhoudelijke jury – tijdens een publieke bekendmaking – twee projecten. Deze krijgen een budget van €35.000 per project en hulp bij de uitvoering. De uitvoering van de projecten staat gepland voor de lente en de zomer van 2023.

Creative City Boost

Vijf steden doen mee aan het project Creative City Boost: Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Hulst. In deze steden werken cultuurprofessionals, middenstanders en jong creatief Zeeuws talent al langer samen aan vernieuwende activiteiten en producten. Met de Vernieuwers Challenge krijgen ook andere cultuurprofessionals en middenstanders uit Zeeland de kans om mee te denken en doen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio