11.9 C
De Bilt

Middelburg start met de campagne ‘Meedenkers’

’Meedenkers’ helpen inwoners om de weg te vinden naar de juiste zorg en ondersteuning. Gemeente Middelburg sluit hiermee aan bij de Zeeuwse campagne ‘Meedenkers Zeeland’. Meedenkers Zeeland is de naam van de campagne om Zeeuwen erop te wijzen dat ze gratis iemand mogen inschakelen die helpt bij het vinden van de juiste zorg. Iedereen heeft daar recht op, maar weet dat vaak niet.

Meedenkers

Wethouder Willemien Treurniet: “Ik ben blij met de meedenkers die onze inwoners helpen om de weg te vinden als er zorg en/of ondersteuning nodig is. Zij kunnen helpen bij regeltaken of bij problemen thuis. Een meedenker kan helpen bij het invullen van formulieren of het contact leggen met zorgorganisaties. Maar ook samen belangrijke gesprekken, waar best veel vanaf hangt, goed voorbereiden. Over toekenning van zorg, financiële tegemoetkomingen of bijdragen bijvoorbeeld. Een meedenker kan ook meegaan of online aanwezig zijn bij het gesprek.”

Vrijwillig of professioneel

Het is altijd fijn als er iemand meedenkt en je helpt de draad weer op te pakken. Hiervoor kan je een familielid, vriend of kennis vragen: iemand die je goed kent. Maar als dit niet kan, dan is het ook mogelijk de hulp van een meedenker in te schakelen. Dit kan een vrijwilliger zijn of iemand met professionele ervaring. Iemand die met je meedenkt waar je terecht kunt voor de juiste zorg en ondersteuning. Of iemand die je helpt de weg te vinden naar de juiste instantie of voorziening.

Officieel heet zo iemand een onafhankelijke cliëntondersteuner. In de campagne omgedoopt tot ‘meedenkers’. Dit omdat een meedenker laagdrempeliger, toegankelijker en eenvoudiger klinkt.

Beeldmateriaal is de basis van de campagne, om ook mensen die moeite hebben met lezen te bereiken. Daarom is er ook een animatievideo ontwikkeld. De illustraties lichten verschillende situaties uit, die voor de doelgroep herkenbaar zijn. De situaties gaan over problemen thuis, zorg voor een ander, regeltaken vanaf je 18e, gesprekken met organisaties of gewoon (weer) meedoen in de samenleving.

Kijk op meedenkerszeeland.nl voor meer informatie.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio