21.2 C
De Bilt

Middelburg biedt ook in 2023 ruimte voor creatieve ideeën voor een gezondere gemeente!

Middelburg – Na weer een succesvol jaar met mooie samenwerkingen zijn er weer achttien mooie nieuwe ideeën ingediend voor het Lokaal Preventieakkoord; Samen voor een Gezond(er) Middelburg. Hieruit blijkt de betrokkenheid vanuit de samenleving om samen iets te doen aan een gezonde leefstijl.

Er is sprake van een toename van chronisch zieken, een toename van mentale aandoeningen en de zorgkosten rijzen de pan uit. Samen met inwoners en organisaties werkt de gemeente aan (nog) gezondere inwoners. Op het online participatieplatform doemee.middelburgers.nl zijn in de derde ronde achttien initiatieven opgehaald en kennen we elf initiatieven toe waarmee we aan de slag gaan. Zij voldoen aan de gestelde criteria, hierin zien wij potentieel om samen aan (preventieve) gezondheid te werken.

Mooie voorbeelden in Middelburg

In 2021 en 2022 zijn al negentien initiatieven om Middelburg gezonder te maken begonnen. Mooie voorbeelden hiervan zijn onder andere ‘Kunst op Recept’, Jonge Vitale Ouders’ en het ‘leefstijlprogramma Heldhaftig Fit’.

De eerste doorverwijzingen naar een culturele activiteit in ‘Kunst op Recept’ zijn een feit en in het project ‘Jonge Vitale Ouders’ zijn al zo’n 30 professionals getraind op het thema Eenzaamheid in de periode na de zwangerschap. Denk daarbij aan gespreksmomenten op het consultatiebureau en kraamzorg. Ook Welzijn Middelburg pakt een belangrijke rol in de aanpak tegen Eenzaamheid.

Heldhaftig Fit, voor jongeren met overgewicht van 13 tot 18 jaar oud blijkt een succes. Tijdens dit leefstijlprogramma merken jongeren dat zij meer energie krijgen voor leuke dingen, bewust worden van gezondere voeding en zich hierdoor ook fitter zal gaan voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio