27.9 C
De Bilt

Middelburg draagt bij aan jeugdeducatiefonds

Het college van burgemeester en wethouders van Middelburg heeft besloten om een financiële bijdrage te leveren aan het Jeugdeducatiefonds. Met deze bijdrage kunnen Middelburgse basisscholen hun leerlingen die het financieel gezien minder breed hebben gelijke kansen bieden.

Basisscholen in Middelburg

Door deze hulp van de gemeente Middelburg kunnen 5 basisscholen zich aansluiten bij het Jeugdeducatiefonds. Dit zijn: Het Element, De Stroming, TEC Walcheren, Magistraal en Wilgenhof. Per school draagt Middelburg € 4.500 bij. Door de bijdrage van de gemeente kunnen de scholen bij het Jeugdeducatiefonds voor € 10.000 aanvragen indienen.

Vier van deze scholen worden al gesteund door het Jeugdeducatiefonds om maaltijden op school aan te kunnen bieden. Hiervoor heeft het Jeugdeducatiefonds een subsidie van het rijk gekregen. Door de steun van de gemeente kunnen deze scholen zich nu volledig aansluiten bij het Jeugdeducatiefonds en ook aanvragen doen op andere vlakken.

Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien in armoede te vergroten. Dit door financiering te bieden voor zaken als leermaterialen, extra begeleiding of zorg, geld voor een educatieve excursie of een bed of bureau voor thuis.

Doelstelling van het Jeugdeducatiefonds is dat álle kinderen zich maximaal kunnen ontwikkelen. Juist ook kinderen die opgroeien in armoede. Dat sluit helemaal aan op de uitgangspunten van dit college. En wordt dan ook zeker meegenomen bij het opstellen van onze lokale educatieve agenda. We willen graag dat al onze kinderen de beste kansen krijgen om zich te ontwikkelen. En als dat lastig is omdat het gezin het minder breed heeft, vinden we dat we daar op de een of andere manier bij moeten helpen. Door aan te sluiten bij het jeugdeducatiefonds doen we dat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio