21.5 C
De Bilt

Ook in Middelburg rijbewijs digitaal verlengen nu mogelijk

Sinds gisteren is het in de gemeente Middelburg mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. Het rijbewijs is al na twee werkdagen op te halen op het stadskantoor. Met deze nieuwe service kunnen inwoners snel en gemakkelijk hun rijbewijs verlengen.

Aanvulling op dienstverlening gemeente Middelburg

Het digitale verlengingsproces is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van de gemeente Middelburg en biedt inwoners de vrijheid om te kiezen welke methode het beste bij hen past. Voor degenen die de voorkeur geven aan persoonlijk contact en ondersteuning, blijft het mogelijk om het rijbewijs aan te vragen en op te halen bij het stadskantoor.

Een online aanvraag is mogelijk bij een verlenging of bij uitbreiding van categorieën van het rijbewijs. Het is niet mogelijk een eerste aanvraag van het rijbewijs digitaal aan te vragen. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het stadskantoor.

De gemeente Middelburg nodigt inwoners uit om gebruik te maken van deze nieuwe digitale verlengingsmogelijkheid voor hun rijbewijs.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf. Een overzicht van erkende fotografen is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl. De fotograaf verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kan de inwoner met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kan het rijbewijs opgehaald worden op het stadskantoor. Hiervoor hoeft geen afspraak gemaakt te worden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunnen inwoners terecht op de website van de gemeente Middelburg, www.middelburg.nl/rijbewijs-verlengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio