14.9 C
De Bilt

Middelburg ruimte voor nieuwe sportieve samenwerkingen

Middelburg – Na een succesvol jaar met mooie samenwerkingen en fijne beweegmomenten is er weer nieuw budget beschikbaar vanuit het lokaal Sportakkoord. Er is namelijk € 67.700,- extra beschikbaar gekomen om te verdelen onder veelbelovende initiatieven. Die kunt u van 1 november tot 1 december 2021 indienen op het platform doemee.middelburgers.nl. Doe dit samen met een aantal samenwerkingspartners.

Middelburg in beweging

Heb jij een goed idee om Middelburgers (meer) aan het sporten en bewegen te krijgen? Of Middelburgers te stimuleren tot een gezonde leefstijl? We horen het graag! We dagen vooral (sport)verenigingen, scholen, sportaanbieders, huisartsen en beweeginitiatieven uit. Door samen te werken kunnen jullie nog meer betekenen voor de stad en haar inwoners.

Lokaal Sportakkoord

Het Sportakkoord is een invulling van het landelijke en het Zeeuwse Sportakkoord. In het lokaal Sportakkoord vind je zes thema’s: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur, vaardig in bewegen, sportevenementen die inspireren.

Afgelopen jaar hebben we al meer dan 15 initiatieven kunnen ondersteunen om de inwoners meer samen te laten bewegen.

Waar moet uw idee aan voldoen?

Ideeën en initiatieven die in aanmerking komen voor budget uit het Sportakkoord, moeten zoveel mogelijk: sporten en/of bewegen bevorderen; een gezonde leefstijl bevorderen; worden uitgevoerd door minimaal 2 lokale samenwerkingspartners; gericht zijn op inwoners van de gemeente; laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen zijn; vernieuwend en toekomstbestendig zijn; beantwoorden aan behoeften; heldere en haalbare doelstellingen hebben (die ook meetbaar zijn) en niet bestemd zijn voor aankoop van materiaal.

Door inzet van deze budgetten hopen we onze inwoners dichter bij elkaar te brengen maar vooral lekker aan het bewegen te krijgen! Dus maak van jouw idee een nieuw initiatief en dien dit in via doemee.middelburgers.nl en ga dan naar lokaal Sportakkoord Middelburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio