15.6 C
De Bilt

Middelburg roept inwoners op om tegels te wippen

De gemeente Middelburg heeft zich aangesloten bij het initiatief NK Tegelwippen en roept haar inwoners op om massaal mee te doen aan deze actie. Het NK Tegelwippen is een landelijke actie waarbij gemeenten samen met inwoners strijden om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Middelburg wil met deze actie haar inwoners inspireren en motiveren om bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving.

Wethouder Louws zegt: “Met deze actie willen we niet alleen onze stad vergroenen, maar ook onze inwoners betrekken bij het creëren van een groenere en gezondere leefomgeving. Groen is niet alleen mooi om naar te kijken, het helpt ook om de luchtkwaliteit te verbeteren en zorgt voor verkoeling op warme dagen. Daarnaast krijgt water beter de kans om opgenomen te worden in de grond wanneer er tegels gewipt zijn.”

Ontvang een plantje van Groenrijk Middelburg

Een uniek aspect van de actie is de samenwerking met Groenrijk Middelburg. Door het inleveren van tegels bij Groenrijk worden inwoners beloond met een plantje, wat een extra stimulans is om deel te nemen aan de actie.

Wanneer loopt de actie?

Het NK Tegelwippen loopt van 21 maart tot 31 oktober. Daarnaast kunnen inwoners van Middelburg bij Groenrijk Middelburg terecht om hun tegels in te leveren in ruil voor een plantje. Deze tijdelijke actie loopt van 1 april tot 14 mei. 

De gemeente Middelburg is zelf ook al geruime tijd bezig met het vergroenen van stedelijk gebied. Zo werden vele vierkante meters steen bij het stationsgebied verruild voor groen, kregen een aantal basisscholen een verticale tuin en werd een deel van de binnenstad aangepakt. De gemeente hoopt dat deze actie niet alleen zal bijdragen aan een groenere stad, maar ook aan bewustwording en betrokkenheid van haar inwoners bij het creëren van een gezonde leefomgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio