14.2 C
De Bilt

Middelburgse scholieren en studenten gratis naar Etty Hillesum huis 

Leerlingen van Middelburgse scholen kunnen binnenkort gratis naar het Etty Hillesum huis. Het gaat dan om alle leerlingen van de basisscholen, middelbare scholen, HZ, Scalda en UCR. Het college heeft hiervoor geld gevraagd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft hier mee ingestemd, onder meer omdat het invulling en uitvoering geeft aan een motie die door de raad unaniem is aangenomen.

Motie Forum voor Democratie

De motie ‘Antisemitisme een halt toeroepen’ was ingediend door Forum voor Democratie. In de motie pleiten zij voor educatie en bewustwording bij jongere generaties rondom dit onderwerp. Het college wil het onderwerp mensenrechten in zijn algemeenheid onder de aandacht brengen bij de jongere Middelburgers. Als mensenrechtenstad willen we zorgen voor onderlinge verdraagzaamheid, begrip en veiligheid. Aandacht voor antisemitisme past daar ook bij.

Middelburg werkt samen met Etty Hillesum

De Gemeente Middelburg werkt samen met het Etty Hillesum huis om aandacht te hebben voor mensenrechten op een breed niveau. “Door de scholieren en studenten een educatief bezoek aan te bieden aan het Etty Hillesum huis worden zij tot nadenken aangezet. Juist de overstijgende visie waar Etty’s schrijven om bekend staat, zet hiertoe aan. We willen jongeren bewust maken van de keuzes die ze hebben en maken en hoe de keuzes bijdragen aan onderlinge verdraagzaamheid, begrip en veiligheid.”

“Na een bezoek aan het Etty Hillesum huis kan dit een gezamenlijk gespreksonderwerp worden, wat kan bijdragen aan het vreedzaam omgaan met elkaar. We hopen dat jongeren hiermee de handvatten krijgen om elkaar aan te spreken en samen bewuste keuzes te maken in hoe ze een groepsdynamiek creëren in concrete situaties als een klas of school.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio