21.5 C
De Bilt

Noord-Beveland heeft schoonste strand van Nederland

De gemeente Noord-Beveland heeft het schoonste strand van Nederland. Het Banjaardstrand won donderdag 27 juli 2023 deze prijs van Strand Nederland. De uitreiking vond plaats op Ameland.

Inspanningen

Dit resultaat is behaald door de goede inzet van strandexploitatie Banjaardstrand. Iedere avond wordt onder andere het zwerfafval op het strand opgeruimd en worden de vuilnisbakken leeg gemaakt. Iedere dag kunnen de gasten genieten van een schoon strand.

Wethouder Van der Maas is blij met deze prestatie: “Ik ben trots op iedereen die zich inzet om ons zo schoon en veilig mogelijk te houden. Alle inspanningen worden beloond met deze prijs en dat vind ik een topprestatie. Speciale dank aan alle betrokkenen, in het bijzonder natuurlijk de familie Van Halst”./

Beoordeling Noord-Beveland

Net als in voorgaande jaren hebben speciaal daarvoor opgeleide inspecteurs, door middel van meerdere rondes, strandinspecties verricht, waarbij de stranden zowel ’s middags als de daaropvolgende ochtend werden beoordeeld. De scores en het beeldmateriaal zijn vervolgens beoordeeld door een deskundige jury, wat voor de gemeente Noord-Beveland de prijs schoonste strand van Nederland opleverde.

De volgende onderdelen zijn beoordeeld: de route van de parkeerplaatsen naar de overgangen, de overgangen zelf, het strand rond het strandpaviljoen en het overige strand.

Overige onderscheidingen

Afgelopen voorjaar werd wederom een Blauwe Vlag toegekend aan het Banjaardstrand door de Foundation for Environmental Education (FEE). Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio