15.6 C
De Bilt

Online platform MijnBuurtje houdt een informatieavond in Middelburg

De buurtbewoner als buurtverbinder: dat is het idee achter MijnBuurtje. MijnBuurtje.nl is een online platform waar buurtbewoners, verenigingen en organisaties elkaar kunnen vinden en kunnen laten zien wat hun buurt te bieden heeft. Om het digitale platform zo succesvol mogelijk te maken organiseert gemeente Middelburg op donderdag 16 maart een informatieavond in het gebouw van Nehalennia aan de Breeweg.

Wethouder Willemien Treurniet, die samen met Hanneke van Stokkom, medeoprichter van MijnBuurtje.nl, aanwezig zal zijn bij de bijeenkomst, is erg enthousiast over het initiatief.

De gemeente Middelburg is een fijne plek om te wonen, waar mensen ontzettend betrokken zijn met elkaar. Die verbinding gunnen we iedereen in zijn of haar wijk en dorp. Met MijnBuurtje.nl zorgen we daarom dat het nog makkelijker wordt om deel te nemen aan een sociaal netwerk in je eigen buurt en dorp.

Netwerk

Met MijnBuurtje.nl biedt de gemeente, samen met de inwoners, één plek waar iedereen elkaar kan vinden en informatie over de buurt kan delen. Denk bijvoorbeeld aan nuttige voorzieningen, leuke activiteiten, mooie plekken, ideeën of oproepjes. Op het online platform is ook een sociale kaart te vinden, met verenigingen en voorzieningen op het gebied van zorg en ondersteuning. Zo ontstaat een netwerk waaraan iedereen kan deelnemen en worden de wijken en dorpen nóg fijnere plekken om te wonen.

De gemeente Middelburg heeft gekozen voor de aanpak van het platform, omdat het zich al heeft bewezen in veel andere buurten in Nederland.

Informatieavond MijnBuurtje

We zoeken enthousiaste inwoners die samen met de gemeente Middelburg de schouders onder het digitale community platform willen zetten. Wilt u zich graag inzetten voor uw buurt? Dan is de rol van buurtverbinder mogelijk iets voor u! Tijdens de informatieavond op donderdag 16 maart hoort u wat dit inhoudt. Neem gerust buren, familie en/of vrienden mee.

Waar

De bijeenkomst is in het gebouw van Nehalennia aan de Breeweg 71-e in Middelburg. Wethouder Willemien Treurniet ontvangt u vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De begeleiding van de bijeenkomst is in handen van Hanneke van Stokkom, medeoprichter van MijnBuurtje.nl.

Aanmelden wordt gewaardeerd

We vinden het fijn als u ons laat weten of u komt. Dit kan bij Inge Bostelaar via mijnbuurtje@middelburg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio