8.8 C
De Bilt

Ontwerp Milieuprogramma ter inzage

Van woensdag 12 oktober t/m 22 november 2022 kunnen geïnteresseerden en belanghebbenden een reactie geven op het Ontwerp-Milieuprogramma 2023-2027 van de provincie Zeeland.

In de Zeeuwse Omgevingsvisie 2030 staat het milieubeleid voor de periode tot 2030, met als doel: Een gezond, schoon en veilig Zeeland; de milieukwaliteit van de fysieke leefomgeving is beschermd en versterkt. In het Ontwerp-Milieuprogramma zijn de milieuthema’s en subdoelen uit de Omgevingsvisie voor 2030 als uitgangspunt genomen en verder uitgewerkt in concrete acties.

Het programma gaat over een gezonde leefomgeving (lucht, geur, geluid, stilte, omgevingsveiligheid, bodem, water, licht/duisternis en Zeer zorgwekkend stoffen), duurzaamheid (circulaire economie, klimaat en energie) en uitvoeringsdiensten. Bij de totstandkoming van het concept Milieuprogramma zijn samenwerkingspartners en andere overheden betrokken.

Voor wie is het Milieuprogramma?

In het programma staan vooral verplichtingen voor de Provincie zelf. Voor het halen van de doelen is soms echter ook samenwerking en afstemming met onder andere overheden nodig. Ook maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners kunnen bijdragen aan milieudoelen. Iedereen heeft immers belang bij een gezond, schoon en veilig milieu. Daarom is dit Milieuprogramma voor alle Zeeuwen van belang.

Inzien en reageren

Het ontwerp is in te zien via https://www.zeeland.nl/loket/nu-ter-inzage of kan worden ingezien in het provinciehuis, Abdij 6 te Middelburg, van 12 oktober tot en met 22 november op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Reageren kan ook per mail naar milieu@zeeland.nl.

De ontvangen reacties betrekt de Provincie bij de vaststelling en inhoud van het definitieve plan.

(Bron: provincie Zeeland)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio