13.9 C
De Bilt

Start van nieuw project om hittestress te verminderen door wijken meer te vergroenen

Middelburg en Goes zijn steden waar de komende jaren onderzoek wordt gedaan naar het verbeteren van de leefbaarheid en beperken van hittestress op wijkniveau. Tijdens de start van het Europese Interreg Cool Neighbourhoods-project in de Stadsschouwburg in Middelburg op donderdag 13 juni is iedereen welkom om kennis te maken met manieren waarop je hittestress kunt tegengaan. Over een periode van drie jaar wordt 3 miljoen euro geïnvesteerd in de gemeenten Goes en Middelburg en de HZ University of Applied Sciences om verschillende Zeeuwse wijken te onderzoeken en te vergroenen. Hierdoor laat het project iets blijvends achter.

Hittestress

De stijgende temperatuur in steden als gevolg van de opwarming van de aarde zorgt voor warmere gebieden in steden, wat risico’s met zich meebrengt voor de mensen die er wonen. Deze hogere temperaturen hebben een negatieve invloed op de volksgezondheid, de productiviteit, het welzijn, de lucht- en waterkwaliteit. Deze effecten noemen we ‘hittestress’.

Tijdens het evenement van Cool Neighbourhoods zijn inwoners, ondernemers, beleidsmakers, studenten en andere geïnteresseerden welkom om meer te leren over oplossingen voor hittestress, financieringsmogelijkheden en stedelijke planning. Verschillende sprekers zoals: Nico Tillie van TU Delft, Tom Bosschaert van Except Integrated Sustainability, Marina Bosman van Dakbloemenweide zullen aanwezig zijn om te praten over dit onderwerp.

Het project Cool Neighbourhoods wil de leefbaarheid in dorpen, wijken en steden verbeteren door hittestress aan te pakken. Met een budget van 3 miljoen euro zullen de gemeenten Goes en Middelburg (hoofdpartner) en de HZ University of Applied Sciences verschillende Zeeuwse buurten onderzoeken en vergroenen. Alle partners ontwikkelen en implementeren gezamenlijk met inwoners wijkactieplannen en trainingsmodules om zo hittestress te verminderen en de leefbaarheid in de Zeeuwse gemeenten te verbeteren.

Het project Cool Neighbourhoods wordt ondersteund door het Europese Interreg North West Europe programma.

Informatie over het programma vindt u hier. Deelname aan het evenement is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio