2 C
De Bilt

Provinciaal Jeugddebat: jongeren debatteren over actuele thema’s

Op 9 november 2022 organiseert De Nationale Jeugd Raad (NJR) samen met de Provincie Zeeland het Provinciaal Jeugddebat in Middelburg. In de Provinciale Statenzaal gaan 40 jongeren tussen de 12 en 18 jaar in debat met verschillende Provinciale Statenleden. Door mee te doen aan het debat maken 12 jongeren kans op deelname aan het 28e Nationaal Jeugddebat. Dit vindt in april 2023 plaats in de Tweede Kamer in Den Haag. 

Actuele thema’s tijdens Jeugddebat

De jongeren gaan het hebben over de actuele onderwerpen: verkeersveiligheid, kernenergie, stikstof en jongeren en (provinciale) politiek. De deelnemers confronteren tijdens het debat verschillende Statenleden over onderwerpen die er voor hen toe doen.

Gedeputeerde jongerenparticipatie Harry van der Maas

“Ik vind het heel belangrijk dat jongeren meedenken over landelijke en Zeeuwse thema’s. Het Provinciaal Jeugddebat is daar een uitstekende gelegenheid voor. Jongeren doen ervaring op met debatteren en komen in contact met politiek en democratie. Daarom maken we debatten zoals deze graag mogelijk. Ik wens de jongeren veel succes op 9 november!”.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio