20.7 C
De Bilt

Publieksbijeenkomsten waterschapsgeschiedenis georganiseerd door Waterschap Scheldestromen

Waterschap Scheldestromen organiseert samen met het Zeeuws Archief twee bijeenkomsten voor geïnteresseerden over de geschiedenis van de waterschappen in Zeeland. De bijeenkomsten vinden plaats in de waterschapskantoren op dinsdag 11 oktober 2022 aan de Kanaalweg 1 in Middelburg en dinsdag 15 november 2022 aan de Kennedylaan 1 in Terneuzen.

Publieksbijeenkomsten

Water speelt al lang een belangrijke rol, vooral in Zeeland. Maar wie kwam ooit op het idee om dijken te bouwen? Hoe zijn waterschappen ontstaan? Waarom is er nog maar 1 Zeeuws waterschap? Om dit te beantwoorden organiseert waterschap Scheldestromen samen met het Zeeuws Archief een publieksevenement over de geschiedenis van het waterschap. Na een welkomstwoord van dijkgraaf Toine Poppelaars neemt directeur Hannie Kool-Blokland de bezoekers mee in de geschiedenis van het waterschap. Bekijk het programma hieronder. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden vi www.scheldestromen.nl/bijeenkomst-waterschapsgeschiedenis of via telefoon 088-2461000. 

Het programma 

  • 19.00 uur: Ontvangst met koffie en thee 
  • 19.30 uur: Opening dijkgraaf Toine Poppelaars 
  • 19.40 uur: Toelichting directeur Hannie Kool-Blokland met vooraf en achteraf een waterschapsgeschiedenis quiz met archivaris Daniël Obbink 
  • 20.50 uur: Afsluiting Toine Poppelaars 
  • 21.00 uur: Drankje namens het waterschap 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio