7 C
De Bilt

Skatebaan Middelburg: college positief over advies klankbordgroep Geersesweg

Het college van Middelburg neemt het advies over van de klankbordgroep voor het ontwerp van het gebied rond de nieuwe skatebaan. De klankbordgroep adviseert naast het gebruikelijke parkmeubilair, verlichting bij de skatebaan te plaatsen, een toiletvoorziening, buitenfitness, een natuurspeelplaatsje en om het voetbalveldje op te knappen en te verkleinen. Hiermee wordt het gebied aantrekkelijker voor verschillende doelgroepen en wordt de sociale controle vergroot.

Advies skatebaan via participatietraject

Het advies is tot stand gekomen na een uitgebreid participatietraject met (direct) aanwonenden, skaters en de scouting. De hoofdingang komt in het verlengde van het Torenvalkpad. De ingang naast het scoutinggebouw van de Gouden Cirkel wordt de secundaire ingang. Ook komt er een toiletvoorziening. Een deel van de klankbordgroep zou graag een stenen toiletgebouw zien.

In afwachting van een subsidie aanvraag en een eventuele crowdfundingsactie wordt de toiletvoorziening voorlopig ingevuld door een Dixie. De verlichting van de baan was eerder al toegezegd door het college tijdens de inspraak. Vanuit het wijkbudget is nog geld voor een buitenfitness in de wijk. Dit zou naast de skatebaan kunnen komen. De buitenfitness, het opknappen van het voetbalveldje en de natuurspeelplaats met agroforestry moeten het gebied aantrekkelijker maken voor verschillende doelgroepen, wat weer zorgt voor meer sociale controle.

Het huidige krediet is te weinig voor de aanleg van de baan en ook voor de inpassing volgens het ontwerp van de klankbordgroep. De belangrijkste reden hiervoor is de stijgende bouwkosten voor de skatebaan. Ook zijn de kosten voor de inpassing hoger dan wanneer de baan geplaatst zou worden op een plek waar al voorzieningen zijn. 30 mei behandelt de raadscommissie Ruimte het voorstel voor aanvullend krediet voor de aanleg en inpassing van de skatebaan.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio