9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Sluiting woning Baarsjesstraat

Middelburg – Op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg is vandaag om 10.00 uur een woning aan de Baarsjesstraat in Middelburg gesloten voor drie maanden. Op 30 september 2020 is in de woning onder andere een handelshoeveelheid drugs en zaken die duiden op drugshandel aangetroffen.

Voordat de burgemeester een drugspand of lokaal aan de Baarsjesstraat kan sluiten moet de gemeente een juridische procedure doorlopen. Daarom zit er enige tijd tussen de datum waarop de harddrugs is gevonden en de daadwerkelijke sluiting.

Sluiting Baarsjesstraat

De sluiting is op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het bijbehorende gemeentelijke “Damoclesbeleid”. Dit beleid houdt in dat als er een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen, een woning of lokaal tijdelijk wordt gesloten. Het doel van de tijdelijke sluiting is de bestrijding van de drugshandel en het einde maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning.

De sluiting is voor de duur van drie maanden. De deuren en de ramen van de woning worden verzegeld en er hangen aankondigingen op de deur en voor de ramen van het pand aan de Baarsjesstraat.

Aanpak ondermijning

Criminele organisaties maken enorme winsten met de drugshandel. Vaak investeren zij dat illegaal verkregen vermogen in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld is uiterst zorgelijk. We noemen het ook wel ‘ondermijning’.

Overheidspartners als politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde- en ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Ook is het belangrijk dat inwoners zich ervan bewust zijn dat dit soort activiteiten onze samenleving ontwrichten. Inwoners die zaken signaleren die mogelijk niet in de haak zijn, kunnen dat melden bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio