10.2 C
De Bilt

Spuibos Kamperland: Ruimte voor sport en beleving

Kamperland – Gemeente Noord-Beveland is voornemens het Spuibos in Kamperland aan te kopen en dit te benutten voor wandel- en mountainbikepaden en een speel- en belevingsbos of eventueel outdoor speeltoestellen te combineren met route.

Spuibos wordt belevingsbos

Reeds langere tijd is de gemeente bezig met de aankoop van het Spuibos. De gemeente wil de grond aankopen van Staatsbosbeheer. Het plan was en is om er een speel- en belevingsbos aanleggen. Daarnaast is er van Stichting Mountainbikenetwerk Noord-Beveland een initiatief om er een cross country bikepark te realiseren. Voor beide initiatieven is reeds Europese subsidie aangevraagd.

In december wordt de gemeenteraad gevraagd om krediet beschikbaar te stellen voor de aankoop van het bos. Wethouder Van der Maas: ‘Wij denken dat we met de aankoop van het bos een mooie combinatie kunnen maken met het verder versterken van groen en de beleving ervan door onze inwoners’

Bosrandbeheer

Binnenkort is Staatsbosbeheer van plan om het bosrandbeheer van het Spuibos langs de Ruiterplaatweg uit te voeren. Op deze manier kan Staatsbosbeheer bijdragen aan een landelijke opgave in het kader van biomassa. Wanneer de werkzaamheden aanvangen is nog niet bekend.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio