14.5 C
De Bilt

Stichting Thuisgekookt: kook jij het verschil in Middelburg?!

Stichting Thuisgekookt start op 1 mei 2023 in Middelburg om buurtbewoners aan elkaar te koppelen voor fijn sociaal contact en het delen van een lekkere, gezonde maaltijd. Er zijn steeds meer mensen bij wie elke dag een gezonde en verse maaltijd op tafel zetten niet meer lukt. Bijvoorbeeld omdat de leeftijd koken lastig maakt, omdat een (tijdelijke) handicap zorgt voor weinig energie of omdat ziekte elke dag vers koken in de weg staat. In iedere buurt woont wel iemand voor wie een thuiskok het verschil kan maken.

Met de steun vanuit het gemeentelijk Lokaal Preventie Akkoord; ‘Samen voor een Gezond(er) Middelburg’ heeft Stichting Thuisgekookt de mogelijkheid actief samen te werken met het lokale zorg- en welzijnsnetwerk en lokale campagnes op te zetten, waardoor meer inwoners van Middelburg worden bereikt.

Over Stichting Thuisgekookt

Stichting Thuisgekookt faciliteert wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar. Het biedt een platform dat bijdraagt aan een dragende samenleving, waarin mensen op lokaal niveau zelf basisvoorzieningen organiseren. Door zorgvuldige, persoonlijke matchmaking en een intensieve samenwerking met hulpverlening, draagt Stichting Thuisgekookt bij aan verschillende maatschappelijke effecten, zoals langer zelfstandig thuis wonen, verminderde belasting van hulpverleners, gezondheidswinst en daarmee uitstel van zorg en betere integratie van mensen met een bijzonderheid of handicap. Hierdoor wordt de buurt op microniveau en de samenleving op macroniveau socialer, gezonder én duurzamer. En dat is nodig.

Wat doet een thuiskok?

Een thuiskok is een hobbykok die met liefde een portie extra kookt voor een vaste buurtgenoot en dit even langsbrengt. Met zijn of haar kookkunsten én een gezellig praatje aan de deur, verzorgt hij niet alleen de warme maaltijd maar ook een warm contact, wat voor veel mensen heel welkom is. Het is een sociaal initiatief dat je in het comfort van je eigen huiskamer kunt uitvoeren.

Kook jij het verschil?

Gezonde, verse maaltijden, goedkoop, vrijblijvend, op maat en duurzaam. Zet jij ook je beste beentje voor? Kleine moeite, groot gebaar. Aanmelden als thuiskok of opzoek naar een thuiskok? www.thuisgekookt.nl of tel. 085-0608768.

Meer informatie over een mogelijke samenwerking als zorg- of welzijnsprofessional? Of een ambassadeur inzetten op een evenement? Neem contact op via fleur@thuisgekookt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio