15 C
De Bilt

Subsidie voor dansklassen, aanstormend muzikaal talent en een culturele vertaling van pestverhalen

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben vandaag besloten vijf projecten uit de Impuls Jongerencultuur te subsidiëren. Hieronder dansklassen, muzikaal talent en een heus Pestival over persten. Het is de derde toekenning uit de tweede openstelling . Het gaat om een bedrag van in totaal € 121.432. Na de beschikking van dit bedrag is er in deze ronde nog € 264.244 beschikbaar.

Educatie Project Jongeren

Stichting Vrienden Kamermuziek ontvangt € 18.159,- voor ‘EDUCATIE Project Jongeren’, bestaande uit de twee onderdelen IMPRESSION en ACADEMY. IMPRESSION is een buitenschools project waarin groepen jongeren onder professionele begeleiding hun interpretatie en impressie geven op een klassiek stuk muziek. Uit deze resultaten zullen vijf impressies door een vakjury worden gekozen om tijdens de finale avond op Festival Zeeland Klassiek op 6 juli 2024 op te voeren.

Tijdens het ACADEMY traject wordt aanstormend muzikaal talent – conservatorium studenten – gedurende een aantal dagen intensief professioneel begeleid en gestimuleerd in hun ontwikkeling. Alle deelnemende studenten zullen in het slotconcert op 5 mei 2024 zowel een soloconcert als in een ensemble spelen. Aanvullend zullen Talentklasleerlingen van de Muziekschool Zeeland een coaching sessie met een van de docenten krijgen als een extra stimulans voor een carrière in de muziek.

Eindpresentatie Dansklassen

Stichting Openbaar Verenigd Onderwijs (OVO) Walcheren ontvangt € 12.458,- voor project ‘Eindpresentatie Dansklassen’. Het Scheldemond College heeft een professionele dansklas, met dit projectvoorstel wordt als eindpresentatie op 27 juni 2024 een professionele dansvoorstelling uitgevoerd.

Musical Aladdin

Stichting Openbaar Verenigd Onderwijs (OVO) Walcheren ontvangt € 16.565,- voor het de muzikale voorstelling ‘Musical Aladdin’. Het Scheldemond College organiseert hiermee een professionele opvoering van de Disney musical Aladdin Junior.

Het Pestival 2024

Stichting ‘t Beest ontvangt € 50.000,- voor het project ‘Het Pestival 2024’. Tijdens dit project zal de Jeugdtheaterschool Zeeland een groep van 20 jonge makers en spelers begeleiden in hun onderzoek naar pestverhalen. De input wordt door de jongeren in repetitievorm met de coaches vertaald naar teksten, zang en dans. Aanvullend krijgen de jongeren de kans deel te nemen in diverse masterclasses in verschillende culturele disciplines. De verzamelde verhalen en kunstzinnige uitingen daarvan zullen eerst deels op het Eindeloos Eiland Festival worden vertoond en uiteindelijk in oktober op het Pestival in de katholieke kerk in Goes.

Project NextGen 2024

Stichting ‘de Klomp’ Festivals ontvangt € 24.250,- voor ‘Project NextGen 2024’. Project NextGen Festival is een innovatief cultureel evenement, op het terrein van Klomppop te Overzande, speciaal ontworpen voor jongeren in de middelbare scholierenleeftijd om zo’n 300 jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met culturele uitingen. Daarnaast worden er interactieve workshops en demonstraties gericht op de interesses van jongeren aangeboden. Denk hierbij aan digitale kunst, dans, theater en street art.

Over de subsidieregeling

De Impuls Jongerencultuur is een subsidie van de Provincie Zeeland met middelen vanuit Den Haag om jongeren na corona te stimuleren meer en vaker deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Een eerste openstelling liep van juli tot en met december 2023. Tijdens deze eerste ronde was € 552.200,- beschikbaar. In totaal zijn in deze eerste ronde veertien projecten gesubsidieerd. Het overgebleven bedrag van € 261.385,-  is overgeheveld naar de huidige openstelling. In totaal was er in deze tweede ronde € 456.085,- beschikbaar. Meer informatie leest u op Impuls Jongerencultuur | Provincie Zeeland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio