5 C
De Bilt

Gemeente Tholen krijgt een Tiny Forest

Gemeente Tholen krijgt een Tiny Forest van Rabobank Zeeuwse Delta geschonken om te vieren dat Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en Rabobank Oosterschelde zijn samengegaan. De kern waar het minibos komt is Sint-Annaland. De exacte locatie wordt op een nader te bepalen moment bekend gemaakt. Het is de bedoeling dat het Tiny Forest in het vroege voorjaar van 2023 wordt aangeplant in samenwerking met IVN Natuureducatie, scholen en inwoners.

Tiny Forest voor Tholen

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het wordt een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur leren. Daarnaast zorgt een Tiny Forest voor een gezondere leefomgeving.

Gift aan de samenleving

Het Tiny Forest is een gift van Rabobank Zeeuwse Delta. Zij schenken vier Tiny Forests aan Zeeuwse inwoners om te vieren dat Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en Rabobank Oosterschelde eerder dit jaar zijn samengegaan. De Tiny Forests komen in gemeente Tholen, Borsele, Middelburg en Veere.

De natuur dichterbij

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN werkt samen met gemeenten aan een wereld waarin contact tussen mens en natuur vanzelfsprekend is. Een Tiny Forest is bij uitstek geschikt om mens en natuur te verbinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio