13.9 C
De Bilt
dinsdag, 18 juni 2024

Titel fietsgemeente 2024 voor gemeente Noord-Beveland

Op donderdag 6 juni is gemeente Noord-Beveland benoemd tot fietsgemeente 2024. Tijdens het Nationaal Fietscongres in Den Haag mocht wethouder Van der Maas niet alleen de titel voor beste kleine gemeente in ontvangst nemen, hij ging er ook met de grote prijs, de landelijke titel vandoor. Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Water reikte de overall landelijke titel uit: Beste fietsgemeente van 2024. De gemeente mag de titel de komende vier jaar voeren.

Fietsgemeente

Om de zoveel jaar organiseert de landelijke Fietsersbond de fietsgemeenteverkiezingen. Bij deze verkiezingen kunnen mensen stemmen op hun favoriete fietsgemeente. Op basis van deze stemmen plus een aantal objectief meetbare criteria krijgt vervolgens iedere gemeente een score voor zijn algehele fietservaring. De gemeente die landelijk het hoogste scoort wordt vervolgens uitgeroepen tot de beste gemeente van Nederland om te fietsen. En dat is dit jaar gemeente Noord-Beveland.

Het college van B&W is erg trots op deze prestatie. Wethouder Van der Maas: “Dat we tot fietsgemeente 2024 zijn uitgeroepen is heel belangrijk voor Noord-Beveland. Noord-Beveland heeft prachtige routes die fietsers langs natuur, landbouw en zee brengen. Fijn dat dit gewaardeerd wordt.”

Fietsen hoog op de agenda

Ook wethouder Van Belzen reageert: “De gemeenteraad heeft het fietsen ook hoog op de agenda staan binnen het raadspuntenprogramma 2022-2026. Binnen dit programma zijn verscheidene actiepunten opgenomen waarmee de fietsinfrastructuur op Noord-Beveland nog verder verbeterd kan worden. Ook is de fietsnota vorige week door de raad geaccordeerd, deze is nu te bekijken op de website van gemeente Noord-Beveland.”

Fietsen leeft op Noord-Beveland. En het mag geen toeval zijn, dat juist vandaag de finish van de ZLM Tour in Wissenkerke plaatsvond, na een mooie route over het Eindeloze (fiets) Eiland Noord-Beveland. Voor de gemeente een kers op de taart!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio