1.7 C
De Bilt

Aantrekkelijke verticale groene wanden (tuinen) tegen hittestress in Middelburg

Middelburg – Het busstation is een fors verhard terrein. Waar mogelijk wordt in het kader van het Interreg 2 Seas project Cool Towns (verticale) vergroening voorzien. Op vrijdag 24 september wordt de laatste hand gelegd aan de meer dan 30 m2 verticale groene wanden van de bushalte nabij het station in Middelburg. Door de verticale tuinen krijgt dit gebouw een geheel nieuwe look en feel. Om 14.00 uur die dag zijn wethouder Chris Dekker en medewerker Leefomgeving Sjaak de Visser aanwezig om de werkzaamheden toe te lichten. U bent van harte uitgenodigd om hier bij aanwezig te zijn en verslag van te doen.

Cool Towns

In nauwe samenwerking met een van de partners van Cool Towns Sioen Industries worden verticale tuinen gerealiseerd, waaronder de bushalte bij het busstation. Als resultaat een groene aanblik en een verkoelend effect van het bouwwerk.

Speciaal textieldoek van Sioen Industries

Sioen industries ontwikkelt en produceert textieldoek dat wordt gebruikt voor het verkoelen en het verhogen van de kwaliteit van gebouwen in steden. Sioen focust binnen het project Cool Towns op het delen van kennis, innovatie en creatieve toepassingen van hun nieuwe materialen zoals textiel voor het verkoelen van de openbare ruimte en gebouwen.

Verticale groene wanden

Op de vier wanden van het gebouw is een installatie gemonteerd door Central Parks Conceps waarop Green Tecstyle doeken van Sioen Industries zijn aangebracht. Deze installatie staat in verbinding met een geautomatiseerde bewateringsunit en beregeningscomputer. In het Green textiel doek worden meer dan 1500 plantjes geplant. Een zorgvuldige selectie van planten heeft plaatsgevonden zodat de wanden het gehele jaar door aantrekkelijk zijn.

Klimaatverandering

Klimaatveranderingen zorgen voor warmere zomers met frequentere droogtes en hittegolven. In steden hebben deze hogere temperaturen een negatief effect op de volksgezondheid, productiviteit, welzijn, lucht- en waterkwaliteit en andere stedelijke systemen. We noemen deze effecten ‘Heat Stress’. De noodzaak om onze openbare omgeving te vergroenen , ruimtelijke hittestress adaptie wordt steeds duidelijker. Hoe maken we onze steden hittebestendig? Wat is de bestaande en gewenste warmtesituatie en wat zijn effectieve warmteadaptatie maatregelen met nevenvoordelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio