21.9 C
De Bilt

Vlissingen op weg naar aardgasvrij

Vlissingen is op weg naar aardgasvrij wonen. In het Middengebied van Vlissingen in de CBS-wijken Hercules Segherslaan en de Bloemenbuurt Oost (projectnaam Panoramabuurt) werken we aan een aardgasvrije toekomst. Met de Rijksbijdrage van vier miljoen euro is er extra financiële steun om ruim 600 koop- en huurwoningen aardgasvrij of aardgasvrijklaar te maken.

Het is een grote verandering die, verdeeld over acht jaar, in fases wordt aangepakt. Wat betekent het om aardgasvrij te wonen? Welke subsidies en eventuele financieringsmogelijkheden zijn er? Wat kunnen we samen doen om de energierekening te verlagen? Om antwoord te geven op deze en andere vragen, organiseren gemeente Vlissingen en l’escaut de Panoramabuurt Energiedagen.

Voor woningeigenaren en huurders in Vlissingen

Op deze twee dagen kunnen woningeigenaren en huurders langskomen, vragen stellen en inspiratie opdoen over alles wat met aardgasvrij wonen of energiebesparing te maken heeft. Een woningeigenaar beslist altijd zelf over zijn of haar huis. L’escaut is verantwoordelijk voor de huurhuizen. De Panoramabuurt Energiedagen zijn vooral bedoeld voor de betrokken bewoners. Maar iedereen die graag meer wil weten over energiebesparende maatregelen en duurzaam (ver)bouwen, is van harte welkom. Binnenlopen kan op het moment dat het uitkomt. Aanmelden is niet nodig.

Gratis, informatief en vrijblijvend

We organiseren alles buiten op het grasveld in de Bloemenlaan. Medewerkers van Energiek Zeeland en Duurzaam Bouwloket geven informatie over energiebesparende maatregelen en beantwoorden vragen over duurzaam bouwen en wonen. De gezamenlijke aanpak met de bewoners en de rol van de gemeente Vlissingen en l’escaut lopen als een rode draad door beide dagen. Er is volop gelegenheid om met elkaar te praten en alvast een doorkijk te maken naar het komende jaar.

Sport- en spelactiviteiten

Buiten zijn er allerlei sport- en spelactiviteiten. Iedereen, jong en oud, mag hier gratis aan meedoen. Deze activiteiten worden begeleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio