9.4 C
De Bilt

Vlissingen Schoon? Doen we gewoon!

In de gemeente Vlissingen hebben we op diverse plekken te maken met zwerfafval. Zwerfafval hoort niet thuis op straat of in onze natuur. Het doet afbreuk aan de beleving en het is slecht voor het milieu. Bovendien kost het opruimen geld en dat besteden we liever aan andere activiteiten.

Schoon houden voor elkaar

We houden Vlissingen Schoon voor elkaar en met elkaar. Om hiervoor in actie te komen, starten we in april de campagne ‘Vlissingen Schoon? Doen we gewoon!’. Wethouder Els Verhage: “Met deze campagne wil ik iedereen op het hart drukken om bewust om te gaan met afval en hier eigen verantwoordelijkheid in te nemen. Loopt u op straat? Gooi uw afval dan in de prullenbak. Waait u lekker uit op het strand? Neem dan uw afval mee naar huis en gooi het daar gescheiden weg. Zet ook nooit afval naast de verzamelcontainer want zo zorgt u voor rommel op straat en in onze natuur. Het is een kleine moeite maar in ieders belang. Want alleen zo houden we onze gemeente schoon.”

Vlissingen Schoon? Doen we gewoon!

Deze publiekscampagne is onderdeel van het gemeentelijk Grondstoffenbeleid 2020-2024 dat erop gericht is om bewuster om te gaan met ons (huishoudelijk) afval. De campagne ‘Vlissingen Schoon? Doen we gewoon!’ start begin april en inwoners komen dit tegen in de stad op driehoeksborden, op de deurmat valt een informatieflyer en online via sociale media en de gemeentelijke website.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio