10.7 C
De Bilt

Voetjesactie in de Middelburgse binnenstad

Middelburg – Donderdagavond 8 oktober is er een voetjesactie gehouden in de Middelburgse binnenstad. Bij het grootste gedeelte van de huizen was alles in orde, maar er zijn een aantal situaties aangetroffen waar het inbrekers wel erg gemakkelijk werd gemaakt.

Leden van het wijkteam binnenstad, medewerkers van politie en medewerkers van de gemeente hebben samen gekeken naar deuren, ramen en poorten. Bij de meeste huizen was alles goed afgesloten. Opvallend was dat diverse schuurtjes aan de achterkant van huizen open waren, waarbij allerlei spullen, zoals niet op slot staande fietsen, (tuin)gereedschap zo meegenomen konden worden.

Bij enkele woningen was ook de achterdeur of zijdeur open en kon men zo naar binnen. Soms waren de bewoners in de woning aanwezig, maar werd het voetjesactieteam pas laat of helemaal niet opgemerkt.

Bij één berging onder een woning zat de sleutel gewoon in het slot.

Verder was opvallend dat mensen het team soms niet opmerkten terwijl ze met zaklampen in achtertuinen stonden. Ook opvallend was dat er een flink aantal woningen en schuren waren met slecht hang- en sluitwerk.

Het hele jaar door vinden regelmatig acties plaats waarbij bewoners alert worden gemaakt op de risico’s van niet afgesloten ramen en deuren.

Van november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Daarom is per 1 november weer het ‘Donkere Dagen Offensief’ van start gegaan. Het doel van dit offensief is het tegengaan van stijgingen van inbraken, overvallen en straatroven in de wintermaanden. Gemeenten attenderen hun bewoners erop dat ze zélf acties kunnen nemen om de kans op woninginbraak te verlagen.

Maatregelen om inbraken te voorkomen, zijn te vinden op www.middelburg.nl onder het kopje inwoners/veiligheid en rampenbestrijding.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio