15.1 C
De Bilt

Waterschap stelt fase 1 dijkbewaking in

Vlissingen – Waterschap Scheldestromen stelt in verband met het verwachte hoogwater fase 1 ‘staat van paraatheid’ in. Er wordt vanmiddag rond 15.50 uur bij Vlissingen een waterstand verwacht van + NAP 3,40 meter. Het hoogheemraadschap beschikt over een maatregelplan hoogwater.

Oplettendheid en afsluitingen

Dit treedt in werking vanaf een voorspelde waterstand van + NAP 3,30 meter bij Vlissingen. In deze fase worden de dijken nog niet daadwerkelijk bewaakt, maar is er sprake van verhoogde waakzaamheid. De Panoramaweg in Breskens wordt afgesloten evenals de strandovergangen aan de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen. Ook wordt gecontroleerd of alle coupures in de primaire waterkering gesloten zijn en worden de waterstanden voortdurend gemonitord.

Wel inspectie door Waterschap

Bij fase 2 worden de dijken op schadegevoelige plaatsen wel daadwerkelijk bewaakt. Deze fase treedt in werking vanaf een verwachte waterstand van + NAP 3,70 bij Vlissingen. Deze waterstand wordt vandaag niet verwacht. Morgenochtend voert het waterschap op sommige plaatsen dijkinspecties uit om te kijken of er eventueel schade is ontstaan.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio