9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Waterschap voert groot onderhoud uit aan waterkeringen

Middelburg – Op drie plaatsen in Zeeland voert het waterschap het jaarlijkse groot onderhoud aan waterkeringen uit. Het gaat om de havendam ter hoogte van het gemaal in Waarde, de westelijke havendam van de Buitenhaven, ter hoogte van restaurant De Punt in Vlissingen en om herstelwerkzaamheden aan de steenbekleding van de Van Cittershaven in Borssele.

schade

Op de havendam in Vlissingen en de steenbekleding van de Van Cittershaven is schade geconstateerd als gevolg van golfaanvallen tijdens stormen. De havendam in Waarde moet worden versterkt om de functie ervan te kunnen blijven behouden.

Werkzaamheden en onderhoud

De werkzaamheden aan de havendam in Waarde starten begin augustus met het schoonmaken van de dam (verwijderen begroeiing en zeewier). Rond 13 augustus wordt begonnen met het aanbrengen van breuksteen dat vervolgens wordt ingegoten met gietasfalt. Eind augustus zullen de werkzaamheden naar verwachting gereed zijn. Omdat de aan- en afvoer van materialen over de buitendijkse onderhoudswegen van het waterschap plaatsvindt, wordt er tussen 07.00 en 19.00 uur een omleidingsroute voor recreanten ingesteld. De onderhoudswegen tussen Den Inkel en het haventje in Waarde zijn dan niet toegankelijk.

Schadeherstel op tijd

Het werk aan de havendam in Vlissingen begint rond 27 augustus met het schoonmaken van de dam. Vanaf 3 september worden de schades over een lengte van 200 meter opgevuld met breuksteen dat eveneens ingegoten wordt met gietasfalt. Het werk aan de Van Cittershaven wordt uitgevoerd ter hoogte van Zeeland Refinery en dit betreft het herstellen van schade aan de kreukelberm. Het waterschap wil alle werkzaamheden uiterlijk 1 oktober gereed hebben, want dan begint het stormseizoen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio