11.8 C
De Bilt

Workshop Groene Tuinen en Tegeltaxi

De gemeente Vlissingen doet mee aan het Zeeuws Kampioenschap en Nederlands Kampioenschap Tegelwippen 2024. Inwoners die hun tegels wippen, kunnen deze aanmelden op de landelijke site www.nk-tegelwippen.nl om ‘hun’ gemeente aan de winnende score te helpen. Om dit te stimuleren, organiseert de gemeente op maandag 27 mei 2024, van 19.00 tot 21.00 uur een gratis workshop Groene Tuinen, op het Stadhuis aan de Paul Krugerstraat 1 in Vlissingen. Op woensdag 29 mei 2024 rijdt er een tegeltaxi door de gemeente, voor inwoners die hun gewipte tegels kwijt willen.

De gemeente Vlissingen werkt hard aan het groener maken van de openbare ruimte. Wethouder Jeroen Portier: “Een groenere leefomgeving is belangrijk met het oog op ons klimaat. Meer groen zorgt voor verkoeling in hete zomers, het zorgt ervoor dat we droge voeten houden bij extreme regenbuien en het bevordert de biodiversiteit. Ook onze inwoners kunnen hieraan bijdragen door tegels of andere verharding op eigen terrein te vervangen door groen. Hoe meer, hoe beter.”

Workshop Groene Tuinen

Voor wie tips of inspiratie wil voor een klimaatbestendige tuin, organiseren we een gratis workshop Groene Tuinen op 27 mei. Deze wordt gegeven door een gespecialiseerd hovenier. Deelnemers aan de workshop krijgen deze avond allerlei handige tips vanuit de praktijk en kunnen terecht met vragen. Voor elke deelnemer is er bovendien een leuke, groene attentie. Er zijn maximaal 35 plaatsen. Aanmelden kan via www.vlissingen.nl/tegelwippen.

Tegeltaxi

Voor gewipte tegels zijn er allerlei creatieve oplossingen op eigen terrein te bedenken. Vanuit de circulaire gedachte (zoveel mogelijk hergebruik van materialen) heeft dat natuurlijk de voorkeur. Bijvoorbeeld een muurtje metselen van de tegels, de tegels opstapelen tot een bankje of tot een insectenhotel. Wie toch van de gewipte tegels af wil, kan op 29 mei gebruik maken van de tegeltaxi. Deze haalt de ‘gewipte’ tegels gratis op aan huis op (maximaal 1 m3 per adres). Aanmelden kan via: www.vlissingen.nl/tegeltaxi.

ZZK en NK Tegelwippen

Beide acties worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit de Provincie Zeeland, in het kader van het ZK Tegelwippen 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio