23.4 C
De Bilt

Zeemijnen gevonden bij Piet Heinkade: geen schepen tijdens o.a. Vlissingen Maritiem

Vlissingen – Bij werkzaamheden in de binnenhaven van Vlissingen, zijn zeemijnen aangetroffen in de bodem voor de Piet Heinkade. Het is een wettelijke verplichting dat er bij zulk soort werkzaamheden vooraf een explosievenonderzoek plaatsvindt. Hierbij zijn er op vrijdag 24 mei 2024 twee zeemijnen aangetroffen.

Niet aanmeren aan Piet Heinkade

Uit voorzorg is in overleg tussen de gemeente Vlissingen, de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) besloten om tot nader order geen schepen te laten aanmeren aan de Piet Heinkade. Omdat dit gevolgen heeft voor het evenement Vlissingen Maritiem aankomend weekend, zoeken we samen met de organisatie naar een alternatieve ligplaats voor het schip Dar Mlodziezy.

EOD onderzoekt hoe zeemijnen te ruimen

Op dit moment is de EOD samen met de gemeente aan het onderzoeken hoe de zeemijnen het beste geruimd kunnen worden. Tot die tijd blijft de Piet Heinkade afgesloten voor het aanmeren van schepen. Hiermee is de veiligheid voor dit moment gewaarborgd. Het ruimen zal niet eerder dan volgende week plaatsvinden.

Indien er maatregelen getroffen dienen te worden bij het ruimen, worden omwonenden en ondernemers hier per brief door de gemeente over geïnformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio