4.3 C
De Bilt

Zeeuws Hof uit Biggekerke wint Groene Inspiratieprijs Veere

Veere – Zeeuws Hof uit Biggekerke heeft de Groene Inspiratieprijs Veere 2019 gewonnen. Burgemeester Van der Zwaag heeft woensdagavond tijdens de feestelijke uitreiking de winnaar bekend gemaakt en de cheque van 10.000 euro overhandigd.

De onafhankelijke jury, bestaande uit vijf leden, beoordeelde de 10 genomineerde Veerse ondernemers op hun bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Veere en hun inspirerend vermogen. Daarbij kwam ondernemer René Dingemanse met zijn biologisch groenteteeltbedrijf in Biggekerke als winnaar uit de bus.

Duurzame oplossingen

René Dingemanse scoort hoog op criteria natuur, water en inspirerend vermogen. Niet alleen is Dingemanse duurzaam in zijn manier van ondernemen, zoals het telen van biologische groente. Ook zit zijn kracht in het voortdurend op zoek gaan naar nieuwe, duurzame oplossingen voor het bedrijf. Zo vangt hij regenwater op in een waterbassin waarmee hij (indien nodig) de watervoorraad in de grond aanvult. Verder bouwt hij deze winter een nieuwe energie neutrale schuur. Omwonenden en geïnteresseerden leidt hij graag rond in zijn bedrijf en momenteel begeleidt Dingemanse een andere teler die omschakelt naar biologisch.   

Deze manier van werken van Dingemanse sluit volledig aan bij de aspecten die van waarde zijn voor een duurzame Veerse gemeente: behoud van de kwaliteit van het landschap en de natuurwaarde, het sluiten van de kringlopen op lokaal niveau, een duurzame landbouwsector en het omschakelen naar een duurzame en schone energievoorziening. 

Iedereen kon in september en oktober een ondernemer uit de gemeente Veere nomineren voor de prijs. De 10 genomineerden waren: DW Prefab uit Serooskerke, Vakantiepark de Meerpaal uit Zoutelande, De Koehoorn uit Meliskerke, Zeeuws Hof uit Biggekerke, Energie-Winkel uit Serooskerke, Theetuin het Kaslokaal uit Oostkapelle, Maatschap de Visser Janse uit Gapinge, WildWier uit Vrouwenpolder, Garage Touw uit Koudekerke en Camping Olmenveld uit Serooskerke.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio