13.1 C
De Bilt

50 elektrische deelfietsen beschikbaar in Nieuwegein

Inwoners van Nieuwegein kunnen sinds 15 mei gebruik maken van 50 elektrische deelfietsen verspreid over de stad. De fiets kan gebruikt worden in Nieuwegein, maar ook van en naar Utrecht. Met de aanbieder van deze fietsen, TIER Mobility, is de gemeente een samenwerking aangegaan voor een eenjarige pilot. Het doel van de samenwerking is om vast te stellen of er in Nieuwegein behoefte is aan elektrische deelfietsen.

Wethouder mobiliteit Ellie Eggengoor: “Ik ben blij dat we gestart zijn met deze pilot, en ben heel benieuwd of inwoners en bezoekers gebruik gaan maken van de elektrische deelfietsen om zo te zien wat de mogelijkheden zijn. Wij denken dat deelvervoer belangrijk kan zijn om Nieuwegein leefbaar en bereikbaar te houden, zeker gezien de groei van de stad en de beperkte (parkeer-)ruimte. Als onderdeel van ons mobiliteitsprogramma wil Nieuwegein hier ervaring mee opdoen, zodat we slim beleid kunnen maken voor het verder stimuleren van deelvervoer, passend bij Nieuwegein.”

TIER Mobility

Nils Verkennis, Country manager Nederland bij TIER Mobility, reageert: “Door onze e-bikes in Nieuwegein te plaatsen, kunnen we de voordelen van elektrische deelmobiliteit naar nog meer mensen brengen en de regio Utrecht sterker met elkaar verbinden. Of gebruikers nu nieuwsgierig zijn naar e-bikes of op zoek zijn naar een alternatief voor korte autoritten, gedeelde e-bikes zijn een leuke, makkelijke en snelle manier om te reizen.”

Locaties deelfietsen

Samen met de aanbieder heeft de gemeente afspraken gemaakt over de locaties waar de nieuwe deelfietsen komen. Dit is onder meer in City, bij winkelcentra en bij de meeste openbaar vervoerhaltes. Gebruikers kunnen via de app van TIER Mobility toegang krijgen tot de fiets en is te zien waar de fietsen beschikbaar zijn en kunnen worden ingeleverd. Gebruikers kunnen per rit betalen of een abonnement afsluiten.

TIER fietsen voor werknemers op Liesbosch

Op bedrijventerrein Liesbosch wordt momenteel nog gewerkt aan het realiseren van een aantal deelhubs met TIER deelfietsen voor werknemers. In nauwe samenwerking met de bedrijven op de Liesbosch en op initiatief van Goedopweg wordt dit mede mogelijk gemaakt. Het doel is werknemers kennis te laten maken met deelvervoer en het te zien als reisoptie. Het is een onderdeel van de campagne ‘Help werknemers in het zadel’ die begin april gestart is in de regio Utrecht. De deelfietsgebruiker kan dan nog makkelijker over gemeentegrenzen heen gebruik maken van een elektrische deelfiets.

Nieuwegeinse mobiliteitsaanpak 2030

Nieuwegein is een aantrekkelijke stad om te wonen en te werken. Daarom blijft de stad de komende jaren sterk groeien met nieuwe woon en werklocaties. Tegelijkertijd moeten we het doen met dezelfde ruimte. Ook zien we dat Nieuwegein vergrijst. Onze mobiliteitsaanpak is er daarom op gericht om jouw buurt en onze stad aantrekkelijk, gezond en bereikbaar te houden. Iedereen moet zo snel en veilig als mogelijk op zijn of haar bestemming kunnen zijn. Voor Nieuwegein is een goede openbaar vervoer- en fietsbereikbaarheid van belang.

Daarbij rijden auto’s en het openbaar vervoer zoveel mogelijk op schone energie en nodigt de stad uit om te fietsen en te lopen. De fiets moet een concurrerend alternatief voor de auto zijn op afstanden tot 15 kilometer. We benutten de kansen van deelmobiliteit (van bezit naar delen), zoals deelfietsen, deelauto’s en carpoolen. Daardoor hebben we minder parkeerruimte nodig. Ook moeten mensen met en zonder beperkingen zich goed en veilig kunnen verplaatsen. Dit vraagt om toegankelijkheid van haltes en voertuigen. Tot slot houden we Nieuwegein verkeersveilig door een veilige inrichting van (school)routes, het spreiden van verkeersdrukte en passende snelheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio