12.5 C
De Bilt

Akkoord Souvereinburg en omgeving: prettig wonen voor jongvolwassenen

Op 11 juni 2024 is het Akkoord Souvereinburg en omgeving ondertekend door Lister, Woonin, Movactor en de gemeente Nieuwegein. Zij werken samen in een ‘community aanpak’ rondom dit appartementencomplex, waar jongvolwassenen met en zonder psychische kwetsbaarheid wonen. Hierdoor kunnen bewoners elkaar ontmoeten, meedoen en zich thuis voelen in de Muntenbuurt.

Community aanpak Souvereinburg

Bewoners kunnen prettig wonen in een veilig, schoon gebouw waarin het Muntpunt blijft als ontmoetingsruimte. Door de combinatie van vragende en dragende bewoners helpen zij elkaar en kan iedereen meedoen op zijn of haar manier. Ook is er aandacht voor een goede verbinding met de buurtbewoners en met de zorg- en welzijnsorganisaties in de Muntenbuurt.

Community coach Irma legt uit hoe deze aanpak werkt: “Doordat bewoners elkaar ontmoeten op het Muntpunt raken ze betrokken bij elkaar en kijken ze naar elkaar om. Zo ontstaat er meer saamhorigheid, waardoor mensen ook mee gaan doen aan andere activiteiten in de buurt.”

Bewoner Simon vertelt: “Doordat de deur van het Muntpunt altijd openstaat ben ik actiever dan ooit gedacht! Ik organiseer een spellenavond, help in de moestuin en drink graag gezellig een kop koffie mee.”

Zelfstandig wonen in de wijk Souvereinburg

De afspraken in het Akkoord Souvereinburg volgen uit het omgevingsprogramma Wonen en de Samenwerkingsagenda Thuis in de Wijk. Het akkoord heeft een looptijd tot 2030. Het doel is dat meer mensen met een (psychische) kwetsbaarheid prettig zelfstandig wonen in de wijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio